NAPAD KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU

'ONA JE MOJA BIVŠA CURA, BILA JE NAMETLJIVA, DOŽIVIO SAM 'BLACK OUT' Otkrivamo što je monstrum iz Zadra rekao policiji nakon premlaćivanja djevojke

18-godišnja djevojka nije jedina žrtva njegova premlaćivanja, navodno je istukao nekoliko cura
 Facebook

Zadarska policija jučer nije htjela komentirati navode majke 18-godišnje Zadranke koju je u srijedu 13. lipnja brutalno pretukao Darko Kovačević (31) zvani Daruvarac u kafiću Chill out na zadarskoj Meladi.

Majka, ali i pretučena djevojka u medijima su zadnjih dana iznijele niz optužbi na račun Daruvarca, dovodeći ga u vezu s konzumacijom kokaina, posjedovanjem oružja, pa čak i tvrdnjama da je bio policijski “druker” zbog čega se, navodno, policija prema njemu godinama zaštitnički ponašala, zataškavajući ili umanjujući njegove nasilne ispade.

U policijskim krugovima navode oko 40 prekršajnih i kaznenih prijava za djela s elementima nasilja, što govori da Daruvarac i nije baš bio policijski zaštićen. Naprotiv, za neka kaznena djela bio je i sudski procesuiran, no na naš upit Ministarstvu pravosuđa o pravomoćnim presudama protiv Kovačevića odgovor niti nakon dva dana nismo dobili.

Zaštita žrtve

- Policija nema komentare na izjave oštećenice i njene majke u medijima. U tijeku je istražni postupak i nakon toga ćemo znati za što će privedeni biti optužen - rekao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan i dodao da se policiju neopravdano proziva zbog spore reakcije prilikom privođenja Kovačevića jer je uhićen za manje od 24 sata od počinjenja kaznenog djela, a cijelo vrijeme su se prema medijima ponašali u cilju zaštite identiteta žrtve, u skladu s napucima i stavom državne pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Prema informacijama iz policije, prilikom pretresa stana Kovačevića nije pronađeno oružje, iako je u prošlosti bio prijavljen zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Činjenica da je mjesto na kojem je pretukao 18-godišnjakinju bilo u velikoj mjeri očišćeno od krvi nije utjecalo na policijski očevid jer se prisutnost krvi forenzički lako može dokazati, ističu u policiji.

Kovačević se od prošlog četvrtka nalazi u zadarskom istražnom zatvoru s optužbom za nanošenje teških kaznenih ozljeda i prijetnje. U njegovu kriminalnom dosjeu 18-godišnja djevojka je bila jedna od žrtava, navodno je i prije u nekoliko navrata premlaćivao djevojke.

Ljubomora

Prema izvorima bliskim istrazi, Kovačević je u svojoj obrani iznio da se njegova bivša djevojka prema njemu nametljivo ponašala te da je u trenutku počinjenja djela, mlaćenja koje je trajalo nekoliko desetaka minuta, imao “black out”. Zanimljivo je da sama oštećenica u medijima navela da je s Kovačevićem bila u vezi sve dok je nije premlatio, navodno zbog ljubomore, jer je taj dan vidio na plaži u društvu njenog prijatelja, a ona, kako je rekla, “dečka nikad ne vara”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:02