BUŽE VREBAJU

Opasne stijene u Dubrovniku: Na istoj plaži gdje su 2011. nastradale dvije mlade Australke 19-godišnji Australac pao niz stijene!

 Admir Buljubašić/CROPIX

DUBROVNIK - Stijene na dubrovačkom kupalištu Velika Buža ponovno su se pokazale kobnima za australske turiste. Dvije godine nakon pada koji je jedva preživjela njegova zemljakinja, 19- godišnji Australac stradao je u ponedjeljak oko 15 sati.

Dok je u društvu skupine prijatelja šetao po stijenama, mladić se okliznuo i pao na kamenje na dnu desetak metara duboke provalije.

FOTO Dubrovnik: Australka spašena nakon pada sa stijene visoke 15 m!

Iz PU dubrovačko-neretvanske županije izvijestili su kako je ozlijeđeni Australac plovilom dubrovačke Pomorske policije prevezen do starog gradskog porta, odakle je vozilom Hitne medicinske pomoći prebačen do Opće bolnice Dubrovnik gdje su mu utvrđene teže ozljede neopasne po život. Neslužbeno se doznaje da je mladi avanturist đir po klisuri završio s prijelomom noge i nekoliko polomljenih zuba.

I prošle godine turisti s najmlađeg kontinenta ozljedom su platili nepoznavanje ćudi neograđene dubrovačke plaže na hridinama. Lani je žrtva neznanja bila 20-godišnja australska kupačica koja je prilikom skoka u more „promašila“ i udarila u stijene, na sreću s lakšim povredama.

Oprez, dubrovačke zidine! Prelijepe, ali opasne po život

Mnogo teži slučaj dogodio se 2010. godine kad je Tania Louise Felli pri padu polomila kosti lica, zbog čega je morala na složen estetski zahvat u kliniku u Milano. Tania se prošlog ljeta sa suprugom Garethom vratila u Dubrovnik obići mjesto udesa i zahvaliti osoblju dubrovačke bolnice na pruženoj njezi i pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:28