INTERVENCIJA

Opasni plin zelene boje ‘preplavio‘ zagrebačku tvrtku: Zaposlenici evakuirani na vrijeme

Prema dojavi djelatnika, do reakcije je došlo zbog pogrešne i neadekvatne isporuke u nabavci sirovina za proizvodnju
 Vatrogasna Postrojba Zagreb

Plin zelene boje jutros nešto prije 9 sati "preplavio" je prostorije tvrtke Fibel d.o.o. na Remetinečkoj cesti u Zagrebu, pa su u pomoć pozvani zagrebački vatrogasci, policija, a kasnije su na mjesto intervencije stigli i djelatnici Državnog inspektorata. Na dojavu u tvrtku koja se bavi termotiskom i knjigotiskom, se odazvalo 14 vatrogasaca nakon što je utvrđeno da je došlo do stvaranja opasnog i otrovnog plina iz jednog od uređaja u pogonu za proizvodnju magnezijskih klišea (proizvodnja alata za tiskare).

Prema dojavi djelatnika, do reakcije je došlo zbog pogrešne i neadekvatne isporuke u nabavci sirovina za proizvodnju. Kad se opasni plin u jednom trenutku počeo smanjivati, stvorili su se uvjeti za ulazak u prostor za zaštitnim odijelima kako bi se provjerila nastala situacija kao i cijeli pogon.

Ono što je, kako doznajemo, trenutno utvrđeno je da je manja količina navedenih tekućina iscurila iz stroja koje su u doticaju s tlom, na otprilike 12 metara kvadratnih, uzrokovale reakciju dimljenja.

Tvrtka koju je "napao" zeleni dim stupila je u kontakt s tvrtkom koja s njima surađuje kad su u pitanju takve situacije, a navodno je u posudama trebala biti stavljena dušična kiselina, no nije, već je završila klorovodična.

Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nema, a zaposlenici koji su evakuirani na vrijeme, pažljivo su promatrali zagrebačke vatrogasce u zaštitnim odijelima kako postupaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:09