ZATVOR

Općinski sud u Novom Zagrebu produljio istražni zatvor dvojici iznuđivača

Iznuda je krenula nakon što je 30-godišnjak dogovorio kupoprodaju automobila za 20.000 eura i predao vozilo
Ilustracija
 
 Nikola Vilic/Cropix

Općinski sud u Novom Zagrebu produljio je u ponedjeljak istražni zatvor 30-godišnjaku i 29-godišnjaku koji su krajem listopada osumnjičeni za pokušaj iznude, a 30-godišjak je uhićen u jednom trgovačkom centru nakon što mu je žrtva u dogovoru s policijom predala označene novčanice.

Istražni zatvor produljen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela 30-godišnjaku uhićenom u trgovačkom centru te njegovu 29-godišnjem 'suradniku' uhićenom naknadno istog dana kada su kod njega pronađena i dva pištolja te streljivo.

Iznuda je krenula nakon što je 30-godišnjak dogovorio kupoprodaju automobila za 20.000 eura i predao vozilo. No, dužnik mu novac nije uplatio tri mjeseca, a kada mu je po prijatelju poslao 14.000 eura 30-godišnjak ih je odbio primiti.

Potom je sa suosumničenim 29-godišnjakom i nepoznatim muškarcem, 15. listopada u Zadru, sustigao i prepriječio put automobilu kojim je upravljala oštećenikova djevojka i u kojem se kao suvozač nalazio dužnik. Tužiteljstvo tvrdi da su okrivljenici dužnika izvukli iz automobila, psovali ga i prijetili mu, a potom ga i pretukli.

''Drugookrivljenika se tereti da je kazao oštećeniku neka slobodno zove policiju, ali da oni imaju svoje ljude tamo te da ima rok od sedam dana da im donese 35.000 eura. Kada im je oštećenik rekao da nema taj iznos i da im je već poslao 14.000 eura, prvookrivljenik mu je rekao neka proda kuću, dok mu je drugookrivljenik poručio da ga, ako ne donese novac, čeka metak'', preciziralo je tužiteljstvo.

Dužnik je u strahu za vlastiti život sve prijavio policiji s kojom je u dogovoru 22. listopada kontaktirao prvookrivljenika radi isplate 35.000 eura pa su se našli istog dana u jednom zagrebačkom trgovačkom centru. Nakon predaje omotnice s novcem, policajci su uhitili prvookrivljenika i tako spriječili njega i drugookrivljenika u daljnjim nakanama, zaključilo je tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:51