U INDUCIRANOJ KOMI

Operacija žene koju je bivši napao sjekirom trajala je satima: ‘Ima teške ozljede mozga. Posljedice? Prerano je...‘

Pacijentica trenutno nije pri svijesti i sedirana je u induciranu komu kako bi se mozak oporavio od tako teške ozljede

KBC Dubrava
 

 Goran Mehkek/Cropix

Četrdesetjednogodišnja žena iz Zagreba, koju je sinoć teško ozlijedio bivši partner, operirana je u KB-u Dubrava, u stanju je inducirane kome i još uvijek se bori za život, doznaje se u četvrtak u toj bolnici. Napad sjekirom nije preživjela njezina jednoipolgodišnja kći.

Bolesnica s teškim ozljedama mozga primljena je u bolnicu sinoć oko 21 sat, hitno je operirana, dobro je podnijela zahvat i sada je u stanju induicirane kome na jedinici intenzivnog liječenja, izjavio je Hini pročelnik Zavoda za neurokirurgiju Tonko Marinović.

Ženu je sinoć u naselju Kozari putevi sjekirom teško ozlijedio bivši partner, a u napadu je poginula njezina jednoipolgodišnja djevojčica.

Operativni zahvat trajao je satima i završen je iza ponoći.

"Riječ je o teškim, po život opasnim ozljedama, kod kojih je prerano reći kakav će biti ishod i kakve će biti posljedice same ozljede", kaže neurokirurg Marinović.

Pacijentica trenutno nije pri svijesti i sedirana je u induciranu komu kako bi se mozak oporavio od tako teške ozljede.

Na intenzivnoj njezi prate se sve organske funkcije, a periodično će se snimati mozak kako bi se vidjelo kako se sanira ozljeda te će se po potrebi ponovno kirurški intervenirati, rekao je predstojnik Zavoda za neurokirurgiju KB Dubrava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 08:54