JESTE LI JU VIDJELI?

Opljačkala petposlovnica za otkup zlata i nestala

Žena srednjih godina, korpulentnije građe, crveno-smeđe poluduge kose ili perike, koja oči uvijek skriva tamnim sunčanim naočalama, ovog je trenutka jedna od najtraženijih osoba u Hrvatskoj.
 MUP

SISAK - Žena srednjih godina, korpulentnije građe, crveno-smeđe poluduge kose ili perike, koja oči uvijek skriva tamnim sunčanim naočalama, ovog je trenutka jedna od najtraženijih osoba u Hrvatskoj. Naime, osobu koja odgovara ovom opisu policija traži zbog sumnje da je počinila pet razbojstava u četiri hrvatska grada: Zagrebu, Bjelovaru, Ivanić Gradu i Sisku.

Scenarij pljački je uvijek isti. Žena koja odgovara opisu s početka teksta pojavljuje su u poslovnicama za otklup zlata, te uz prijetnju pištolja od djelatnica traži novac i nestaje u nepoznatom smjeru.

Kako doznajemo u PU Sisačko-moslavačkoj, pljačkaški pohod nepoznate žene započeo je 10. srpnja u poslovnici Auro Domusa u Ivanić Gradu. Nepoznata žena, koju su snimile nadzorne kamere, izvadila je iz torbice pištolj i zatražila novac.

Napustila je Ivanić Grad s plijenom, a dan kasnije, 11. srpnja u Zagrebu, ponovo u poslovnici Auro Domusa u Žumberačkoj ulici, pojavljuje se žena sa sunčanim naočalama i pištoljem u ruci. Uzima plijen od uplašene djelatnice poslovnice i nestaje. Pet dana kasnije, u srijedu 17. srpnja ista pljačkašica ponovo je aktivna.

Ponovo je meta poslovnica za otkup zlata, a metoda ista. Crne naočale, crni pištolj i nestanak sa plijenom. Policija shvaća se da je riječ o serijskoj pljaškašici koja je toliko samouvjerena da se ne boji niti nadzornih kamera, u sve postaje policije poslan je opis počiniteljice. No, oba ne staje. Pet dana nakon pljačke u Dubravi, događa se pljačka u Sisku. U ponedjeljak 22. srpnja, oko podneva, opljačkana je poslovnica za otklup zlata u Rimskoj ulici u Sisku, u strogom središtu grada.

Snimke nadzornih kamera pokazuju da se radio o istoj osobi koja je ranije opljačkala poslovnice za otkup zlata u Ivanić Gradu i Zagrebu. Nakon pljačke u Sisku, slijedi dvotjedna pauza, no u subotu 7. kolovoza, ista osoba: crveno-smeđe kose, s tamnim sunčanim naočalama, te u istoj odjeći kao kod pljačke u Sisku, ulazi u poslovnicu za otkup zlata u Bjelovaru, na Trgu Stanka Vraza.

Procedura je ista - ne obazirući se na nadzorne kamere, nakon pozdrava djelatnice poslovnice, vadi iz torbice pištolj, traži novac i odlazi s plijenom.

Od tada pljačkašica miruje. Iako policija ima snimke i opis počiniteljice, njoj nema traga, nema naznaka tko je tajanstvena žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:17