UHIĆENJE U RIJECI

OPLJAČKALI 1,25 MILIJUNA KUNA IZ RIJEČKIH BANAKA I POŠTA Razbojnici su vatrenim oružjem prijetili zaposlenicima i zaštitarima, ali svi su dolijali

Ilustracija
 Davor Žunić / CROPIX

U policijskom pritvor završila su četvorica uhićenih koje policija sumnjiči da su u pet razbojstava iz banaka i poštanskih ureda na riječkom području ukrali oko 1,25 milijuna kuna.

Četvorica u dobi od 26, 27, 28 i 36 godina osumnjičeni su za razbojstva počinjena od 23. kolovoza 2019. do 27. ožujka ove godine, izvijestila je u petak voditeljica službe općeg kriminaliteta primorsko-goranske policije Blaženka Čačić.

Uz prijetnju vatrenim oružjem novac su odnijeli iz dva poštanska ureda i tri poslovnice banaka na području Rijeke, među ostalima Privredne banke u naselju Srdoči i Istarske kreditne banke u središtu Rijeke.

Razbojnici su se vatrenim oružjem i ozbiljnom silom prijetili zaposlenicima i zaštitarima, a u svim slučajevima u prostorijama su bili i građani. No, u pljačkama nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je policija.

U pretragama domova i drugih prostora te osobna vozila na području Rijeke, Zagreba i Crikvenice koje su koristili osumnjičenici pronađen je dio ukradenog novca, vatreno oružje i drugi predmeti koji se povezuju s razbojstvima.

Sva četvorica su predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za pet razbojstava.

Rezultat je to opsežnog kriminalističkog istraživanja u kojem su sudjelovali pripadnici primorsko-goranske i zagrebačke policijske uprave, djelatnici postaja u Rijeci i Crikvenici, ali i specijalna policija, kazao je načelnik kriminalističke policije u Rijeci Robert Tomac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:02