UPOZORENJE POLICIJE

OPREZ! ZAGREBOM HARAJU LAŽNE DJELATNICE HZMO-a Obećavaju povrat isplate duga umirovljenicima

 Elvir Tabaković / CROPIX

ZAGREB - "Dobar dan, zovem iz HZMO-a vezano za isplatu duga umirovljenicima, a vama prema izračunima pripada oko 30 tisuća kuna" - početak je telefonskog razgovora još uvijek nepoznate prevarantice i 86-godišnje Zagrepčanke Ane P. koja je u konačnici vremešnu staricu 'olakšala' za gotovo 3000 kuna.

Prema navodima kaznene prijave, lažna djelatnica HZMO-a nazvala je 86-godišnjakinju kako bi joj priopćila da ima pravo na isplatu famoznog duga umirovljenicima. No, u ime dobiti prevarantica je naivnoj žrtvi objasnila i da mora platiti 3000 kuna poreza na dobit, ali neka se ne zamara odlaskom na poštu već da će poslati djelatnicu HZMO-a na njezinu kućnu adresu da preuzme novac.

Ana je u tu priču objeručke povjerovala te je par sati kasnije, kad je domišljata prevarantica pokucala na vrata kobnog ponedjeljka oko 14,30 sati, predala joj traženi novac.

Nažalost prekasno umirovljenica je shvatila da joj je nepoznata žena prodala maglu i nasamarila ju za gotovo 3000 kune. O posjetu neznane 'junakinje' čiji čak ni opis nije bila u stanju dati, 86-godišnja je Zagrepčanka na kraju izvijestila policiju.

Stoga, PU zagrebačka apelira na sve građane da ne na sjedaju na nikakve priče i ponude putem telefona kao niti u živo, a ako im se bilo što učini sumnjivo, neka se obrate policiji za pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 18:12