LINIJA OSIGURANJA

Opsadno stanje u splitskoj bolnici, ulazi se striktno nadziru, policijski službenici ispred soba

‘Odmah prvi dan nakon pucnjave u prizemlju su ispred vrata bili jedan mladi policajac i mlada policajka druge plave kose, nisu se micali od sobe‘
Jozu Čabraju jedan policajac čuva ispred vrata bolničke sobe, dok je drugi na balkonu
 Slobodna Dalmacija/privatni album

Osim što se strogo nadzire tko ulazi u bolnicu zbog opasnosti od zaraze, od početka ovog tjedna KBC Split ima i drugu liniju osiguranja.

Radi se o policijskim službenicima koji čuvaju sobe u kojima se nalaze Jozo Čabraja (29) i Jakov Šimić (33), ranjeni u pucnjavu i Kaštel Kambelovcu u nedjelju navečer.

Pacijent koji se nalazi na prvom katu bolnice vjerno nam je prepričao zbivanja od ponedjeljka do danas, kojima je osobno svjedočio.

– Odmah prvi dan nakon pucnjave u prizemlju su ispred vrata bili jedan mladi policajac i mlada policajka druge plave kose, nisu se micali od sobe. Čim sam izašao iz lifta vidio sam ih. Tamo vam je smješten taj Čabraja. Policajci su otišli na pauzu samo kad je došao jedan ozbiljniji gospodin s rokovnikom u ruci. Vjerojatno policajac u civilu koji se zadržao unutra više od sat vremena. Sve mi je to kazala gospođa koja je na istom odjelu, ali može šetati na štakama pa se sretnemo ispred bolnice kad meni dođe žena – u jednom dahu je za Slobodnu Dalmaciju prepričao gospodin čiji zdravstveni problemi srećom nisu toliko ozbiljni da se nema volje igrati detektiva.

Paljevina kao prijetnja

Prava uzbuna je nastala u utorak ujutro nakon što se saznalo da je preko noći zapaljeno vozilo Joze Čabraje u Kaštelima, tada su bolnicu opkolila četiri označena policijska automobila.

– Možda ih je bilo još u neoznačenim automobilima, ali tko će ga znati. Ja sam sa ženom sjeo popit kavu u kafiću nasuprot ulaza, a ispred bolnice je bilo toliko policijskih vozila da sam pomislio da dolazi premijer. Vidio sam kako su neki policajci ostali u vozilima ispred, dok su se drugi rasporedili po bolnici. Onda sam kasnije čuo da mu je zapaljen automobil, što je izgleda shvaćeno kao prijetnja i od strane policije. Onaj drugi ranjeni je na drugom katu na kirurgiji. Kasnije su ih stalno čuvali sve muški policajci – kaže naš sugovornik koji nam je ljubazno ustupio fotografije koje je snimio na bolničkom hodniku.

Na njima je vidljivo kako Jozu Čabraju jedan policajac čuva ispred vrata bolničke sobe, dok je drugi na balkonu, tako da nema pristupa ni s jedne strane.

Kako saznajemo, u srijedu poslijepodne kod Čabraje su ponovno bili dvojica inspektora u civilu koji su uzimali izjavu. Nakon njih su mu u posjet došli supruga i brat, koji su ušli u sobu tek nakon stroge kontrole. Također se može vidjeti kako je pred bolnicom smanjen broj policijskih automobila te se da zaključiti kako je nakon utorka procijenjeno da za dalje nema potrebe za većim brojem patrolnih vozila.

Jozo Čabraja je pogođen u prsa, u lijevi dio leđa i u lijevu natkoljenicu, dok je Jakov Šimić pogođen u abdomen. Za pokušaj ubojstva Čabraje i teško ubojstvo Marija Boljata osumnjičen je Jakov Šimić, dok za njegovo ranjavanje zasad nije nitko prijavljen. U noći s ponedjeljka na utorak u Kaštel Lukšiću je zapaljen BMW Joze Čabraje, za počiniteljima se traga, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 06:19