STRAŠAN ZLOČIN

Optužen dvojac zbog ubojstva 29-godišnjaka u Rogotinu, do smrti ga izudarali sjekirom po glavi

Motiv ubojstva nije poznat, ali moguće je da se radilo o svađi koja je eskalirala uz konzumaciju alkohola ili droga
privođenje osumnjičenog za ubojstvo
 Tonci Plazibat/CROPIX

Dubrovačko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca zbog ubojstva 29-godišnjaka kojega su lani u Rogotinu do smrti izudarali sjekirom po glavi.

Osumnjičene u dobi od 40 i 41 godine državno odvjetništvo tereti da su 17. rujna 2020. u popodnevnim satima u Rogotinu žrtvu "dogovorno i s ciljem da je liše života" više puta udarali "tupotvrdim i oštrim predmetima" po glavi i vratu.

Žrtva je zadobila penetralnu ranu glave s prijelomom svoda lubanje i ozljedom mozga, prijelome dva vratna kralješka i tri ubodne rane vrata, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, koje je sudu predložilo produljenje istražnog zatvora za obojicu okrivljenika.

Napadači i žrtva po pisanju portala 24 sata bili su dio iste družine koja se danima zabavljala u kući prvoosumnjičenog Lovre Š. koji je bio najbolji prijatelj ubijenog I.T. Za ubijenog su mještani rekli da je imao sigurno stotinjak kaznenih i prekršajnih prijava i da je stalno radio ekscese po mjestu.

Motiv ubojstva nije poznat, a prema tadašnjim izjavama susjeda, moguće je da se radilo o svađi koja je eskalirala uz konzumaciju alkohola ili droga.

Lovre Š. navodno je prvo priznao nedjelo policajcima koji su stigli pred kuću, ali je kasnije u postaji odbijao govoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2022 14:47