POGINUO PJEŠAK

Optužen međimurski soboslikar koji je usmrtio čovjeka pa pobjegao: ‘Nepropisno se kretao, on tamo nije smio biti!‘

Stjepan K. (28) je nakon nesreće u panici otišao. S odmakom od 19 sati sam se prijavio policiji. Prijeti mu do pet godina zatvora

Ilustrativna fotografija

 Ronald Gorsic/Cropix

Četiri mjeseca od stravične prometne nesreće u Kuršancu, kojom prilikom je u raslinju uz rub kolnika pronađeno tijelo 55-godišnjaka, varaždinsko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv međimurskog soboslikara Stjepana K. (28). U vrijeme nesreće koju je skrivio vozeći Mercedes A klase tužiteljstvo tvrdi da je vozač bio pod utjecajem alkohola od 1,5 promila i da zbog toga nije uočio pješaka koji se nalazio na desnom rubu kolnika koji nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Udario ga je prednjim dijelom vozila, pri čemu je pješak zadobio mnogostruke teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće. Suđenje čeka na slobodi, ali mu ostaju na snazi mjere opreza - oduzeta vozača dozvola i obavezno javljanje policiji.

- Poričem da sam pio tu večer. Sve je bilo u redu tijekom vožnje i kad sam krenuo pretjecati, da bi po povratku u desnu traku iznenada udario u pješaka koji je hodao po sredini kolnika gdje nije smio biti. Pješak se nepropisno kretao. Iskreno, uhvatila me panika te sam se, nakon što sam se smirio, vratio blizu mjesta nesreće. Ali tamo je bilo jako puno ljudi pa sam pobjegao - branio se 28-godišnji međimurski soboslikar radi kojeg se 19. listopada oko 19 sati međimurska policija digla na noge.

Kako smo pisali nakon nesreće, vozač je s odmakom od 19 sati, kad je skupio hrabrost, u pratnji odvjetnika ušetao u policijsku postaju. Neslužbeno smo tad doznali i kako je prije nesreće bio u društvu prijatelja koji su, nakon što se dogodila tragedija, iskazivali da su prije zajedno konzumirali alkoholna pića.

Inače, nije prvi puta da dotični mladić sjeda pod utjecajem alkohola za upravljač jer je riječ o višestruko osuđivanom prekršitelju koji je u veljači prošle godine "pao" u vožnji s 1,43 promila alkohola u krvi, a u srpnju 2019. izmjereno mu je 1,52 promila dok je godinu prije, opet u srpnju, napuhao 1,52 promila.

U ovom slučaju, ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, Stjepanu K. prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:09