INCIDENT

OPTUŽEN MUŠKARAC KOJI JE NAPAO NOVINARKU ISPRED CRKVE NA SIROBUJI Presudio mu udarac po kameri :'Što snimaš, ko ti je dozvolija da snimaš'

 
 CROPIX

"Što snimaš, ko ti je dozvolija da snimaš" te udarac rukom po kameri novinarke koštao je optužnice 23-godišnjaka kojeg je splitsko Općinsko državno odvjetništvo u četvrtak optužilo da je počinio kazneno djelo počinjenja prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.

Sve to događalo 12. travnja sa sjeverne strane platoa crkve na splitskom predjelu Sirobuja. Muškarac je prvo s balkona svoje kuće prvo vrijeđao novinare, te neprimjereno gestikulirao, a tražio je da prestanu snimati.

Brzo je izišao iz kuće i nakon što je uočio novinarku TV kuće da snima, kako bi je onemogućio u tome udario je snažno rukom po njezinoj kameri koja je bila uključena i govorio joj: "Što snimaš, ko ti je dozvolija da snimaš!"

Sve to zabilježila je TV kamera, muškarac je vrlo brzo uhićen i priveden, a sada je tužiteljstvo osim optužnice predložilo da se 23-godišnjak do pravomoćnosti presude ne smije približiti žrtvi na udaljenosti manjoj od 200 metara, zabranu uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s njom te zabranu uznemiravanja žrtve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:38