PRIJETI MU 8 GODINA ZATVORA

Optužen vozač BMW-a koji se drogiran i bez kočenja zabio u automobile na naplatnim kućicama

 CROPIX

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg Ozrena M., zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće na naplatnim kućicama Sveta Helena u srpnju ove godine kada je teško stradala tročlana obitelj iz mađarskog automobila na koji je okrivljenik naletio svojim BMW-om.

Nesreća se dogodila 11. srpnja ove godine oko 12:43 sati na izlazu s autoceste A4. Tužiteljstvo, kako je priopćeno, tereti vozača BMW-a da je upravljao vozilom pod utjecajem droga i lijekova te da zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju. Pritom je, navode dalje, propustio uskladiti brzinu kretanja s prometnim znakovima upozorenja prilikom približavanja naplatnoj postaji, a gdje se ograničenje postupno spušta sa 100, preko 80, pa 60 do 50 kilometara na sat i na kraju je istaknut prometni znak "zabrana prolaska bez zaustavljanja-cestarina".

Umjesto toga, Ozren M. se “prevelikom i nedopuštenom brzinom” od čak 143 kilometra sjurio do naplatne postaje “ne poduzevši niti jednu radnju da bi zaustavio svoje vozilo i izbjegao nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom”. Tako je prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio osobnog automobila Škoda Octavia, koje je ispred njega propisno i usporeno vozilo zbog nailaska na naplatnu postaju.

“Uslijed takve nepropisne okrivljenikove vožnje, vozilo Škoda Octavia je odbačeno uz zanošenje vozila te je udarilo u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom u rotaciji i prevrtanju naletjelo i na drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja cestarine, te se prevrnulo. Zbog naleta i prevrtanja vozila Škoda Octavia vozač i putnica iz tog vozila su zadobili mnogobrojne teške tjelesne ozljede, dok je dijete iz tog vozila zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede”, stoji u priopćenju državnog odvjetništva koje je u podignutoj optužnici predložilo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor iz istog razloga zbog kojega je i pritovren, a to je opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Okrivljenom Ozrenu M. prijeti zatvorska kazna do osam godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:38