SPLIT

OPTUŽEN ZBOG PRIJETNJE SVJEDOKU U KAFIĆU KOD TROGIRA Unosio mu se u lice prelazeći mu prstom preko vrata te mu prijetio smrću

 Marko Todorov / Ilustracija / CROPIX

Uskok je pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv R. P. (45) zbog prijetnje svjedoku 26. siječnja u ugostiteljskom objektu u Planom kod Trogira, objavljeno je na stranicama Uskoka.

R.P. je prijetio svjedoku koji je ranije ispitan u istrazi koju je Uskok vodio protiv njegovog sina i drugih osoba kao pripadnika zločinačkog udruženja.

"U tom je predmetu nakon provedene istrage 30. siječnja 2020. podignuta optužnica koja se, između ostalih dokaza, temelji i na iskazu spomenutog svjedoka. U namjeri da utječe na iskazivanje svjedoka kako bi povukao svoj iskaz, okrivljenik je ljutitim tonom unoseći mu se u lice i prelazeći mu pritom prstom preko vrata, a potom i gurajući ga, zaprijetio svjedoku smrću ako njegov sin ode u zatvor, a što je kod svjedoka izazvalo ozbiljan strah", navodi se u optužnici.

Riječ je o ocu Ivana Poljičanina koji je osumnjičen da je bio pripadnik zločinačke organizacije Željka Rajića koji je samo par dana prije podizanja optužnice protiv zločinačke organizacije zaprijetio svjedoku. Stariji Poljičanin je zbog prijetnje svjedoku jedno vrijeme proveo u zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke.

Zločinačku organizaciju s ukupno 13 pripadnika tereti se za više kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, pokušaja ubojstva, iznude i pokušaja iznude te pomaganja u pokušaju iznude, protupravnog oduzimanja slobode, sve u sastavu zločinačkog udruženja te oštećenja tuđe stvari.

Ranijom optužnicom im se stavlja na teret da su se od srpnja 2018. do ožujka 2019. na području Splita i Kaštela povezali u "zajedničko djelovanje kako bi preuzeli teritorij i pripadnike drugih kriminalnih grupacija na širemu splitskom području" zbog krijumčarenja i prodaje kokaina i marihuane, naplati dugovanja i sličnih nedjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 06:25