TEŠKO UBOJSTVO

Optužena četvorka koju terete da je nasmrt pretukla profesora: ‘Udarali su ga rukama, nogama i palicom‘

Riječ je o ubojstvu 35-godišnjega profesora engleskog jezika Nine Čengića

Kulturana, mjesto ispred kojeg je ubijen profesor Nino Čengić (u krugu)

 Zeljko Hajdinjak/cropix/varaždinski.hr

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. studenog, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. Kaznenog zakona.

Riječ je o ubojstvu 35-godišnjega profesora engleskog jezika Nine Čengića koji je 29. svibnja ove godine nasmrt pretučen ispred prostora kluba "Kulturana".

Okrivljenike se da su 29. svibnja 2021. oko 4:00 sata, postupajući iz osvete prema 35-godišnjaku zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostoru udruge, počinili navedeno kazneno djelo, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Nakon što su policijski službenici otišli budući da im nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, prvookrivljeni 29-godišnjak je snažnim udarcem šakom u glavu oborio 35-godišnjeg oštećenika na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom, u čemu su mu se pridružili i ostali okrivljenici koji su zadali oštećeniku brojne udarce rukama i nogama po glavi i tijelu i udarali ga sve dok se nije prestao micati.

Oštećenik je, uslijed primljenih udaraca, zadobio prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu te od tih ozljeda preminuo 30. svibnja, zaključuje Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2023 18:10