KOBNO DRUŽENJE

Optuženi prijatelji Riječanina koji se predozirao: ‘On je popio sve, a trebali smo pola-pola‘

Kristijan S. (24) i Zrinka (27) terete se da su Riječaninu E. F. omogućili trošenje droga. Kristijan S. optužen je i za nepružanje pomoći

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Riječanin E. F. preminuo je 30. srpnja 2019. u stanu u Zagrebu nakon što je, u društvu prijatelja, popio cijelu bočicu metadona.

Zbog njegove smrti zahuktala se istraga nakon koje su, jer su mu omogućili trošenje droga, optuženi Kristijan S. (24) i Zrinka D. (27). Za Kristijana S., koji je ujedno optužen i za nepružanje pomoći, tužiteljstvo traži godinu dana zatvora, dok za nju predlažu osam mjeseci boravka iza rešetaka.

Kristijan S. je rekao da je ovisnik o metadonu, a Zrinka D. je, pak, kazala da je to terapija koju je koristio i pokojni.

- Ja mu nikada nisam dao metadon na uživanje već je to bila Zrinka. Tu večer sam ga vidio prvi puta i upoznao, a Zrinku znam već duže vrijeme s bolničkog liječenja. Toga dana ona je došla s njim u moj stan prespavati. Bili smo budni do dva ujutro nakon čega sam ja otišao na spavanje, a oni su se nastavili družiti. Idućeg jutra E. F. sam vidio da leži na krevetu. Nisam ga htio buditi te sam izašao van, a kad sam se vratio oko 13 sati nije mi bilo jasno zašto se ne budi. Otišao sam susjedu po pomoć koji mi je rekao da zovem hitnu. Oživljavali smo ga do dolaska hitne, ali je bio mrtav. Zrinka je iz stana otišla oko pet ujutro - ispričao je u istrazi Kristijan S.

Zrinka D. je negirala krivnju navodeći da je metadon i ecstasy kupio mladić po imenu Ogi.

- Ja pokojnom nisam drogu dala niti prodala. Cijelu noć on je bio dobro i htio je ostati prespavati. Kad sam se vratila u stan oko 13 sati vidjela sam policiju. Pokojni je s tim Ogijem otišao po ecstasy kojeg je platio Ogi. Pola doze metadona trebao je popiti E. F., a drugu polovicu ja, ali on je popio cijelu bočicu i to su vidjeli svi prisutni - pravdala se Zrinka D. istražiteljima.

Iz zapisnika Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta se iščitava da je uzrok smrti E. F. akutno trovanje metadonom i metilendioksimetamfetaminom (MDMA). Istovremena konzumacija MDMA i metadona mogla je dovesti, stoji u zaključku nakon metode bioloških uzoraka, do smrtnog ishoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:04