NAPAD U ZAGREBU

Optužnica protiv muškarca koji je na Autobusnom kolodvoru pretukao Makedonca koji je kasnije umro

Samo zato jer 65-godišnjak nije umro odmah već nakon mjesec dana u zagrebačkoj bolnici, Rade A. nije se suočio sa optužbama za ubojstvo
Autobusni kolodvor u Zagrebu
 Ranko Suvar/Cropix

Svađa i tučnjava 65-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije s pripitim 35-godišnjim Radom A. u čekaonici Autobusnog kolodvora Zagreb rezultirala je smrću stranog državljanina te optužnicom zagrebačkog tužiteljstva.

Samo zato jer 65-godišnjak nije umro odmah već nakon mjesec dana u zagrebačkoj bolnici, Rade A. nije se suočio s optužbama za ubojstvo, već za nanošenje teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, a zbog čega mu prijeti od 3 do 15 godina zatvora.

Ozljede koje je 15. rujna prošle godine u 4,25 sati u čekaonici Autobusnog kolodvora na Držićevoj aveniji u Zagrebu nanio nesretnom 65-godišnjaku bile su stravične.

Nakon svađe koja je izbila između njih dvojice, Rade A. je muškarca više puta udario rukama i nogama po glavi i po tijelu.

Slomio mu je nosnu kost s pomakom, zadao mu unutarnje ozljede glave, opsežno krvarenje unutar tvrde moždane ovojnice nad lijevom polovicom mozga s pritiskom na mozgovinu, traumatsko krvarenje meke moždane ovojnice tjemeno lijevo te mu je priuštio i žarište mozga sljepoočno lijevo.

Također mu je nizom udaraca slomio šesto i sedmo lijevo rebro s pomakom ulomaka, te mu slomio još tri rebra s pomakom i prodorom zraka u desno prsište.

Makedonski državljanin je tijekom listopada preminuo, a optužnica je u ovom slučaju podignuta u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:46