U CENTRU ZAGREBA

OPTUŽNICA ZA UBOJSTVO Sin šakama zatukao oca koji je prije 30 godina ubio suprugu

Obitelj Kukurić je, kažu susjedi, već desetljećima zavijena u crno jer je davne 1983. godine Rade ubio svoju markantnu suprugu nakon što ju je brutalno pretukao, a zbog toga je, prisjećaju se, proveo iza rešetaka ne više od dvije do tri godine godina
 Tomislav Krišto/CROPIX

ZAGREB - Nakon šest mjeseci od ubojstva u centru metropole, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Alena Kukurića (30) koji je lanjskog prosinca pod okriljem noći šakama, koljenima i neutvrđenim tupim predmetom zatukao na smrt vlastitog 62-godišnjeg oca Radu, inače slovenskog državljanina.

Tragedija se dogodila u gradskom stanu u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici u kojem su njih dvojica stanovala, a prema navodima optužnice, Alen je „s ciljem da usmrti oca, nasrnuo na njega te ga potom stisnutim šakama i koljenima kao i nepoznatim predmetom više puta udario po glavi, licu, prsnom košu“.

No tu se nije zaustavio nego je oca tako već premlaćenog na tlu i cipelario. Nakon nekog vremena Alen je pozvao Hitnu pomoć, a susjedima koji su ga u dvorištu zgrade ispitivali što je bilo, govorio je kako njegovom ocu nije dobro pa da je zvao doktore.

Obitelj Kukurić je, kažu susjedi, već desetljećima zavijena u crno jer je davne 1983. godine Rade ubio svoju markantnu suprugu nakon što ju je brutalno pretukao a zbog toga je, prisjećaju se, proveo iza rešetaka ne više od dvije do tri godine godina. Obiteljskim nesuglasicama uvijek je, dodaju još susjedi, kumovao alkohol te su zbog njihovih alkoholnih eskapada često zvali policiju.

- Rade je do prije pet godina radio u Pošti, a kad su uveli alkotestiranje, 'pao' je na alkotestu već u samom startu. Ni sin nije dugo bio radno aktivan. Nakon otkaza u pošti radio je kao raznosač pizza no dva je puta razbio motor i tu je bio kraj. Postali su socijalni slučaj i valjda jedan dan u tjednu su bili trijezni.

Alen nije imao od koga učiti. Kad mu je otac ubio majku, godine očevog robijanja proveo je u Domu u Nazorovoj. Suprugu je tukao sustavno da je čak pomoć tražila i u kući za žene žrtve nasilja. Umrla je u najtežoj agoniji, od hematoma na glavi dok je Rade gledao televizor zavaljen na kauču. Kad je vidio da ne reagira, zvao je Hitnu, a na suđenju koje je trajalo desetljeće, pravdao se da je ona pala niz stepenice - pojašnjava jedan od susjeda Kukurićevih prisjetivši se kako su otac i sin mjesecima prije ubojstva međusobno se tukli i iz kuće izlazili sa šljivama na licu. Prisjetio se još i Alenovog djetinjstva kada ga je otac tjerao da uz otvoren prozor po cičoj zimi pleše samo u gaćama na glasnu muziku koja je odzvanjala ulicom.

- Neki krenu pravim putem poput Radinog polubrata koji je svirao u Parnom valjku, dok je Rade od malena bio delinkvent. Prije ubojstva supruge proveo je neko vrijeme i na Golom otoku. Bilo je to u vremenu dok je Radina majka skupljala ljude po Glavnom kolodvoru i dovodila ih u sobu na druženje. Ovo naše dvorište preko noći je postala javna kuća. O njihovom, pak, stanu ne znam što bih rekao osim da je bilokoji svinjac sto puta uredniji - zaključio je susjed Kukurićevih pojasnivši kako je prizor Alena sa ozljedama kako leži u dvorištu zgrade bio jako čest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:18