ROČIŠTE U PAZINU

Organizatori cajki: Prodali smo 2900 karata!; Vlasnik dvorane: Niste nam najavili imena izvođača!

Presuda se može očekivati početkom idućeg tjedna

Duško Kuliš, Ana Bekuta i Dragan Kojić

 Cropix/

O tužbi organizatora koncerta narodne glazbe, koji se trebao održati 25. ožujka u pulskom Domu sportova, presuda se može očekivati početkom idućeg tjedna, u ponedjeljak ili utorak, objavio je na kraju ročišta koje je u petak održano u Pazinu sudac Trgovačkog suda Damir Rabar.

Agencija Hiljadarka podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane, u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji - Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Organizatori kao nadoknadu za financijsku štetu traže privremenu mjeru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. ožujka, najavili su da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka.

"Suština je našeg zahtjeva da se koncert ipak održi to što smo imali ugovor i želimo da se taj ugovor ispuni. Dajte nam prostor zato što smo to ugovorili, a ugovorne obveze se trebaju ispoštovati. Nismo na vrijeme uplatili predujam, ali zakon kaže da je ugovor na snazi i ako se plati naknadno", rekao je odvjetnik Srđan Simić koji zastupa tvrtku Hiljadarka koja je organizirala koncert narodne glazbe u Puli.

Bilo je prodano oko 2900 ulaznica pa je Simić najavio da će, ako sud ne odobri privremenu mjeru, podnijeti tužbu za nadoknadu štete.

Odvjetnik Krešimir Škarica, zastupnik Pula Sporta, ističe da ne odustaju od svojih argumenata za otkazivanje koncerta i najavljuju moguću protutužbu, koja bi se temeljila na tome da organizator nije jasno najavio imena izvođača.

"Smatram da smo sve obrazložili, tim više što sam naveo da se šteta o kojoj govori organizator treba dokazati. Dovedeni smo u zabludu, nismo znali koji će izvođači nastupiti, da smo znali ne bi tako postupili. To je srž priče", istaknuo je Škarica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 23:56