JUTARNJI DOZNAJE

Osam navijača u najgorem grčkom zatvoru, misteriozno otkriće kraj AEK-ova stadiona

U Grčkoj su izraelski navijači samo za posjedovanje baklji kažnjeni uvjetnom kaznom od devet mjeseci

Neredi u Ateni su odnijeli jedan život

 Screenshot/

I dok se 105 uhićenih za nerede uoči utakmice AEK i Dinama prošlog utorka raspoređuje u različite zatvore diljem Grčke zbog straha od moguće odmazde, uglavnom od zatvorenika iz Srbije, kako doznajemo, glavni argument tužitelja za traženje pritvaranja je to što većina njih nema stalni boravak u Grčkoj i postoji opasnost da bi, ako ih se pusti na slobodu, mogli napustiti tu zemlju.

Osam Bad Blue Boysa je u zatvoru najviše razine sigurnosti Korydallos u Ateni, a prema grčkom zakonu neki od uhićenih, ako ih se izravno ne bude dovodilo u vezu s ubojstvom 29-godišnjeg navijača AEK Michalisa Katsourisa, mogli bi tražiti da budu pušteni za mjesec dana i sasvim je izvjesno da će dio navijača biti pušten, uvjeravaju nas sugovornici iz Atene.

Iako su neki odvjetnici tvrdili da postoji snimka uboda Katsourisa nožem, ona zasad nije uvrštena u spis i još uvijek traju vještačenja bioloških tragova radi DNK analize. Nedaleko od stadiona AEK policija je tek u nedjelju, peti dan od sukoba navijača, našla palice i neko drugo "oružje" i još uvijek se ne zna tko ih je tamo ostavio, ali se pretpostavlja da se radi o rekvizitima koje su ostavili navijači AEK.

Grčki mediji pišu kako se radi o snimci koja dosad najviše otkriva o posljednjim trenucima ubijenog navijača. Na njoj se vidi kako Michalisa Katsourisa palicama udara skupina huligana. Navodno je ubojica imao tetovažu na vratu, ali snimka na kojoj se to vidi je vrlo mutna, a i nije jedina osoba s tetovažom.

Kako prenosi grčka TV postaja, na snimci se nedugo nakon toga vidi 29-godišnjak kako skida kacigu koju nosi i gleda u svoju lijevu ruku. U roku od nekoliko sekundi pretrčao je udaljenost od oko 50 metara, a onda se sakrio u stražnjem dijelu kioska, iza hladnjaka za sladoled. To je ujedno i mjesto na kojem se Katsouris srušio nakon smrtonosnog uboda u podlakticu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:36