RANJENI POLICAJAC

Oskar se uskoro trebao vjenčati, obitelj je potresena: ‘Odite na Markov trg i njih pitajte!‘

Majka policajca Oskara Fiurija bila je vidno potresena: "Ne znam što bih vam rekla, sve nam je to previše... "
Obiteljska kuća obitelji Fiuri i Oskar Fiuri u krugu
 Boris Kovacev/Cropix

Ne znam što bih vam rekla, sve nam je to previše... - kratko nam je rekla Gina Fiuri, vidno potresena majka Oskara Fiurija, policajca koji je jutros ujutro ranjen na Markovu trgu.

Oskar Fiuri, 31-godišnji policajac koji je u službi od 2011., jutros je ujutro tijekom obavljanja dužnosti pred zgradom Vlade pogođen s četiri metka u tijelo, po jednim u leđa i stražnjicu te dva u lijevu ruku. Počinitelj, 22-godišnji Danijel Bezuk, nedugo nakon toga počinio je samoubojstvo na Jabukovcu.

Igra tenisku ligu

Fiuri, kako doznajemo, dolazi iz policijske obitelji. Otac Branko mu je umirovljeni policajac, a stariji brat Angel je također u MUP-u, radi kao granični policajac i često je u intervencijama s migrantima. Otac Branko i majka Gina su razvedeni, a Oskar posljednjih godina živi s majkom u Sesvetama. Ima dugogodišnju djevojku s kojom je baš planirao svadbu, a godinama se bavi i igranjem tenisa kao član rekreativne zagrebačke tenis lige "Glavno da se igra". Posljednji je meč igrao prošlog četvrtka.

Posjetili smo njegovu obiteljsku kuću na Bukovcu gdje žive njegov otac Branko te brat Angel s obitelji, suprugom Jasminom i troje djece. U kuću je tog jutra došla i majka Gina iako tu ne živi, nego su ona i Oskar u stanu u Sesvetama. Nakratko smo susreli shrvanu obitelj.

Oskarov otac i majka su djelovali potreseni, još uvijek u nevjerici oko razvoja događaja koji je doveo do ranjavanja njihova sina. Prije nego što su nas zamolili za privatnost i razumijevanje, potvrdili su nam da u ovom trenutku ne znaju točne detalje događaja i da upravo čekaju dolazak policije. Jasmina Fiuri, supruga Oskarova starijeg brata Angela, koju smo također zatekli u kući, rekla nam je da je Oskarova majka Gina u ovom trenutku izvan sebe te da nije u stanju odgovarati na naša pitanja.

- Najbolje bi bilo da odete na Markov trg pa da njih tamo ispitujete, a ne nas. On nije doma nastradao, u svojoj kući, nego na poslu - otpravila nas je Jasmina koja je s Brankom i Ginom ostala u kući dok je Angel, kako pretpostavljamo, u tom trenutku bio u bolnici i čekao informacije o stanju svoga brata.

Svi susjedi obitelj Fiuri, u okolnim kućama, opisuju ih kao izvanrednu obitelj, skromnu i normalnu. Susjed Mario Matovina, iz zgrade prekoputa, u trenutku kada je s nama pričao još uvijek nije znao da je ranjeni policajac upravo Oskar Fiuri. Ostao je šokiran, odmahujući glavom i govoreći "nemoguće".

- Mi smo tu prvi susjedi, njegov brat Angel i ja smo, evo, prošli vikend tu sjedili. Imamo kćeri istih godina. Oskara ne poznajem baš tako dobro jer ne živi ovdje, ali mogu reći da su svi oni fenomenalni ljudi, uvijek spremni pomoći ako bilo što treba. Vidio sam na vijestima jutros da je policajac ranjen, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da bi to mogao biti on - rekao je Matovina.

Prometna policajka

Iako živi s majkom u Sesvetama, Matovina kaže da često vidi Oskara u prolazu kada ovaj navrati u obiteljsku kuću kod oca i brata. Često dolazi sa svojom dugogodišnjom djevojkom.

- Kad se vidimo u prolazu, uvijek se pozdravimo. Koliko znam, nemaju djece, nisu vjenčani, ali čuo sam da planiraju svadbu - ispričao je Matovina.

Druga susjeda, dvije kuće udaljena od obiteljske kuće Fiuri, kaže da Fiurijeve poznaje iz viđenja. Prosječna su obitelj, nikada nije bilo nikakvih problema s njima. Jedino što o njima zna jest da su svi u obitelji u policiji, čak je i majka Gina svojedobno bila prometna policajka.

- Ona je bila prekrasna, jako lijepa žena. Sjećam se da je prije radila na raskrižjima kao prometna policajka - rekla nam je susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2023 02:08