ILEGALNI IMIGRANTI

OSMORICA U DVA KAMIONA Nađeni na granici kako se skrivaju među čašama i brtvama za aute

 MUP

OSIJEK - "Došli su do mog kamiona. Zamolili me da ih prevezem do Njemačke. Tamo odakle su, situacija je teška i život nije lak. Nisam imao srca ih odbiti i zato sam im odlučio pomoći" - pokušao se opravdati bugarski vozač osječkoj policiji i carinicima u utorak oko 16 sati nakon što je zatečen na graničnom prijelazu Bajakovo da šverca u kamionu petoricu državljana Afganistana.

Na kraju je Bugarina taj potez stajao novčane sankcije. Zbog carinskog prekršaja zaradio je optužni prijedlog te je kažnjen sa 1500 kuna, a obzirom da je odmah odlučio platiti, 'lupnut' je po džepu u dvotrećinskom iznosu od 1000 kuna uz 200 kuna troškova prekršajnog postupka. O petorici, pak, ilegalnih imigranata iz Afganistana pozabavila se Postaja granične policije Bajakovo radi daljnjeg istraživanja. Kako doznajemo, kobnog dana bugarski vozač pojavio se na ulaznom traku za teretna vozila. Vizualnim pregledom sklopa teretnjaka jedne bugarske tvrtke, carinici su vidjeli presječeno carinsko uže koje je bilo naknadno spojeno metalnom iglom. Među prijavljenom robom da prevozi fitinge i brtve za automobile, bila su il petorica ilegalaca.

Dan kasnije, ali na graničnom prijelazu Tovarnik, bilo je također burno. U kamionu, isto iz Bugarske, trojica Afganistanaca pokušala su se domoći Italije skriveni u kutijama prepunih staklenih čaša. Za razliku od prvog vozača, ovaj drugi nije znao za ilegalne goste. Carinska obilježja i užad nisu bili oštećeni nego su, neslužbeno doznajemo, samoinicijativno kriomice prerezali ceradu kamiona i domogli se unutrašnjosti. Afganistanci su 'skinuti' iz kamiona, a vozač je nastavio dalje svoju putešestviju prema Italiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:31