PODIGNUTA OPTUŽNICA

Osnivačica Doma za starije preko sina i uz pomoć prijatelja okoristila se za 1,2 milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo istragu i podignulo optužnicu protiv 49-godišnjakinje i njezina prijatelja

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Ivanka F. (49), osnivačica Doma za starije Bistričak i njezin tada 19-godišnji sin, udružili su snage 2013. i 2014. godine s ciljem da se, kako je otkrilo varaždinsko tužiteljstvo, obitelj okoristi za više od 1,2 milijuna kuna! Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo istragu i podignulo optužnicu protiv 49-godišnjakinje i njezina prijatelja Dubravka Z. (59) kao pomagača u kaznenom djelu zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Nju se optužnicom tereti da je od listopada 2013. do srpnja 2014. godine u Varaždinu i okolici, prema stvorenom planu darovala svoje nekretnine u vrijednosti od dva milijuna i 250 tisuća kuna svojem tada 19-godišnjem sinu. No na tom potezu se nisu zaustavili. Jer je 19-godišnjak prema majčinim uputama, darovane nekretnine potom prodao ustanovi čija je osnivačica okrivljena 49-godišnjakinja i to za neosnovano uvećanu cijenu veću od 3.5 milijuna kuna.

- Okrivljenu 49-godišnjakinju tereti se da je nakon uplate kupoprodajne cijene na račun 19-godišnjaka, prebacila novac na svoj račun i tako se protupravno okoristila za više od milijun i.260.000 kuna - navodi se u optužnici kojom se, pak, 59-godišnjeg Dubravka Z. progoni da je pomogao Ivanki F. u (ne)djelu. Točnije, tereti ga se da je sastavio lažnu procjenu vrijednosti nekretnine sa znatno većom procijenjenom vrijednošću od njezine stvarne vrijednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:10