POŽAR KOD KUTJEVA

'OSTALO NAM JE SAMO ONO ŠTO SMO TAD IMALI NA SEBI...' Sedmeročlana obitelj u samo nekoliko minuta ostala bez svega, trebaju pomoć...

Iako policija još utvrđuje uzrok požara, čini se da je vatra krenula iz peći na drva u prizemlju kuće, kojom se obitelj grijala

Sedmeročlana obitelj Korman ostala je bez krova nad glavom u požaru koji je izbio jučer nešto iza ponoći u Novoj Ljeskovici kod Kutjeva.

U kući su živjeli supružnici Korman s petero djece od kojih je jedno teško bolesno. Supružnici su bez posla. Glava obitelji Velibor Korman ima status njegovatelja, a njegova supruga je na porodiljnom. Najmlađe dijete ima godinu i pol dana, a najstarije 13. U požaru im je doslovno sve izgorjelo. Zapravo, ostalo im je samo ono što su od odjeće u tom trenutku imali na sebi.

Pomoć županije

- Kuća je bila na dvije etaže i svaka od njih je imala jednu peć na drva. Požar je izbio na donjoj etaži kad smo svi već bili legli. Kako je sve u kući od drva, vatra se širila nevjerojatnom brzinom. Srećom, uspjeli smo djecu iznijeti na vrijeme. Sve ostalo je otišlo u dim. Odjeća, dokumenti, školske knjige... sve. Ni mi ni djeca cijelu noć nismo oka sklopili, spavalo je jedino ovo najmlađe. Ali nek’ smo mi ostali živi, nekako ćemo se već snaći.

Sad smo kod moje majke, a nadam se da ću s vremenom svojoj obitelji moći napraviti novu kuću - ispričao nam je Velibor Korman koji je, kaže, i ovu drvenu kuću koja je izgorjela sam napravio prije 12 godina. Jučer je obitelj Korman posjetio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik općine Čaglin, Dalibor Bardač. Svaki od njih obitelji Korman dao je 10.000 kuna.

Pomoć stradaloj obitelji

Ako je netko u mogućnosti pomoći obitelji Korman, može to učiniti uplatom na broj tekućeg računa u ERSTE banci:

HR9724020063203698956.

- Ovu obitelj upoznali smo prije nekoliko godina za vrijeme božićnih blagdana, imaju petero divne djece, a jedno je od njih teško bolesno. Danas sam ovdje kao župan i kao čovjek koji želi pomoći. Ne možemo vratiti sentimentalne stvari koje su bile vezane za njihov obiteljski dom, no možemo pomoći financijski kako bi se ova obitelj što prije vratila normalnom načinu života. Učinit ćemo sve da se ovoj obitelji izgradi nova kuća jer to je naša obaveza - rekao je župan Alojz Tomašević za portal Požega.eu.

Požar su gasili vatrogasci mjesnog DVD-a i njihovi kolege iz Čaglina koji su se s vatrom borili gotovo četiri sata, a požeški policajci jučer su na zgarištu obiteljske kuće obavljali očevid kako bi se utvrdio točan uzrok izbijanja ove vatrene stihije. Čini se da je vatra krenula iz peći na drva u prizemlju kuće, kojom se obitelj grijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:26