RODITELJI, PAZITE NA DJECU

Ostavili kćerkicu u autu na paklenoj vrućini punih 45 minuta: Još uvijek je u životnoj opasnosti!

Dijete je doživjelo toplotni udar nakon čega je izvađeno iza automobila i prevezeno u Dječju bolnicu na Kantridi
 Damir Glibušić / CROPIX

RIJEKA - Poljski je bračni par umalo skrivio smrt svoje kćerkice koju su pri velikoj vrućini ostavili zatvorenu 45 minuta u automobilu. Djevojčica je, na žalost, doživjela toplotni udar te je završila u Dječjoj bolnici na Kantridi, u Jedinici intenzivnog liječenja i još uvijek je u životnoj opasnosti.

Sve se dogodilo u subotu, 9. srpnja, u Omišlju na otoku Krku, gdje su 31-godišnji otac i majka iste dobi odsjedali u jednom apartmanu.Prilikom jednog od izleta, djevojčicu su na punih 45 minuta "zaboravili" u automobilu marke Toyota Rav, i to na dan kada su temperature prelazile 30 stupnjeva celzijusa, a u autima na suncu se penjale do 50-60.

Pomoć djevojčici pokušali su pružiti u Domu zdravlja Krk, no zbog teškog stanja hitna jeu je prevezla u Dječju bolnicu Kantrida.

Nakon dojave policiji iz krčkog Doma zdravlja, u slučaj su se uključili i policijski službenici za poslove maloljetničke delinkvencije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja i konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, 31-godišnji otac i 31-godišnja majka djeteta kazneno se prijavljuju zbog počinjenog kaznenog djela zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe.

Prijava ide redovnim putem tako da će se Poljaci braniti sa slobode, a u međuvremenu čekaju kako će se razvijati liječenje njihove djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:36