KRAĐE U ZAGREBU

Ostavio auto upaljen i s ključem u vozilu, brzo je zažalio... A slično se ‘proveo‘ još jedan građanin metropole

Dok se za jednim kradljivcem još uvijek traga, drugog je sustigla ruka pravde

Policija (ilustracija)

 Goran Mehkek/Cropix

U razmaku od 12 sati sa četvrtka na petak vlasnici dva Forda zagrebačkih oznaka ostavili su svoje limene ljubimce otključanima pa su lopovi iskoristili (ne)priliku. I dok se za jednim kradljivcem još uvijek traga, drugog je sustigla ruka pravde.

Prvi na meti se oko 18 sati u četvrtak u Dankovečkoj ulici u Zagrebu našao Ford u vlasništvu 42-godišnjaka. Vlasnik je auto ostavio upaljen s ključem u bravi i to ispred trgovine.

Na kratko je ušao u prodavaonicu, a kad je izašao auta mu nije bilo. Nepoznati lopov se Fordom odvezao u nepoznato, no na radost vlasnika auto je pronađen nakon tri i pol sata u Deanovićevoj ulici u Dubravi.

Slične scene odvijale su se i u Prigorskoj ulici u Gradićima gdje je jučer oko 17.30 sati 47-godišnji muškarac ostavio nakratko otključan svoj Ford zagrebačkih oznaka. Bio je to ‘poziv‘ lopovu da svrati i da se posluži.

Na tu ideju došao je jedan maloljetnik koji je iz auta ukrao novčanik, međutim, preneraženi vlasnik je ubrzo to vidio te uhvatio maloljetnika i predao ga policiji.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja iz policije kažu da će počinitelj biti kazneno prijavljen za krađu redovnim putem nadležnom Općinskom odvjetništvu za mladež.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:31