UTAJA POREZA

OŠTETIO PRORAČUN ZA 840.000 KUNA Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora vaterpolskog kluba

Split, 240907.Danas se u prostorijama nk Hajduk satala njegova uprava kako bi se dogovorili i eventualno podnijeli kolektivnu ostavku.Na sastanak dolazi Tonci Blagajic.Foto : Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babic / CROPIX

SPLIT - Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv bivšeg direktora splitskoga vaterpolskog kluba POŠK-a Tončija Blagajića (59) zbog utaje poreza te pogodovanja vjerovnicima, čime je oštetio državni proračun za gotovo 840 tisuća kuna, objavilo je to odvjetništvo na internetskim stranicama ne otkrivajući ime optuženoga ni o kojem je sportskom klubu riječ.

Blagajić se tereti da je od 1. siječnja 2007. do 31. prosinca 2008. u Splitu kao predsjednik Udruge građana POŠK - kako bi ta udruga platila manje poreza - naložio da se njezinim članovima, igračima, trenerima i drugim zaposlenicima isplate dohotci, a da se u knjigovodstvu ne iskažu i ne obračunaju pripadajući porezi. Tako je, stoji u optužnici, državni proračun oštetio za više od 305 tisuća kuna.

Također ga se tereti da je od 25. travnja 2007. do 3. prosinca 2008. - bez obzira na to što je klub u neprekidnoj blokadi od 22. ožujka 2006. - kako bi onemogućio naplatu tražbina njegovih vjerovnika, a osobito Porezne uprave, sklopio ugovore o cesiji vrijedne više od 534 tisuće kuna i tako za taj iznos oštetio državni proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:31