KOBAN IZLET

Ostvarile se crne slutnje: Potvrđeno da je utopljenik u Dravi 30-godišnji trener iz Osijeka

Nakon četiri dana voda je na površinu izbacila tijelo Josipa G. koji je u subotu popodne nestao u Dravi
Josip G.
 Cropix/Privatni Album

Kao što se i pretpostavljalo, muškarac čije se beživotno tijelo u srijedu oko 18.25 sati pojavilo na površini Drave kod Motonautičkog kluba Neptun Osijek 30-godišnji je Josip G. iz Osijeka, koji je nedaleko od tog istog mjesta i posljednji put viđen u subotu poslijepodne, kada je nestao u Dravi.

image
Josip G.
Facebook

Dva su dana ronioci tragali za njegovim tijelom u mutnim dubinama rijeke, ali njihova je potraga bila neuspješna, a onda je biologija učinila svoje i rijeka je na površinu pustila njegovo tijelo iz dubina u kojima ga je držala četiri dana.

Išli na momačku

Velika je tuga u Josipovoj obitelji čiji su roditelji, brat i sestra te ostala rodbina neutješni, a tuguju i na nogometnoj Akademiji Krpan&Babić, gdje je Josip posljednjih godina radio kao trener i koja će njemu u čast organizirati godišnji nogometni memorijal, kao i među njegovim kolegama iz nogometnog svijeta, među sucima s kojima je surađivao dok se na nogometnim travnjacima Osječko-baranjske županije bavio suđenjem, te među profesorima i kolegama s Kineziološkog fakulteta u Osijeku na koji je krenuo prošle godine.

Neutješni su i njegovi prijatelji, uglavnom iz djetinjstva. Njih osam, devet u tri se kanua kanilo Dravom spustiti do Aljmaša, gdje je sve bilo spremno za momačku večer jednog od njih i gdje su u vikendici trebali slaviti život, no trenutak nepažnje ili neiskustva, a možda i loša sreća sve su preokrenuli i umjesto radosti i veselja nastupile su tuga i bol. Josip je bio u trećem, posljednjem kanuu, koji se malo prije Neptuna otisnuo na Dravu. S njim su bila još dvojica prijatelja, a nedugo nakon što su krenuli, čamac se prevrnuo i sva trojica su se našla u vodi. Nijedan na sebi nije imao sigurnosni prsluk.

Komemoracija

Uočio ih je Osječanin na obali i jet skijem pojurio prema njima. Dvojica su se uhvatila za jet ski dok je Josip rekao da će s kanuom doplivati do obale. Kod Neptuna su jake struje zbog usidrenih šlepova, koji stvaraju dodatne vrtloge i nerijetko znaju povući pod sebe ono što im se fizički ne može oduprijeti. Vjerojatno ga je povukla jaka struja.

Pogreb će biti u subotu na Centralnom groblju u Osijeku u 11 sati, a u ponedjeljak komemoracija na fakultetu koji je pohađao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:48