NEPRAVOMOĆNO

Osuđen na 3,5 godine jer je prodavao marihuanu maloljetnicima. Tvrdi da je travu držao u stanu zbog - nesanice

Optuženi Antonijo na raspravi je tvrdio kako su dvojica maloljetnika došli s njegovim jednim sinom doma

Ilustracija

 Sergej Drechsler/Cropix

Antonijo V. (59) osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 3 i pol godine jer je prodavao marihuanu dvojici maloljetnika, piše MojPortal.

Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Bjelovaru koji je ovog muškarca proglasio krivim jer je od 1. prosinca 2018. do 13. ožujka 2019. u svom stanu u Križevcima 16-godišnjem mladiću četiri do pet puta prodao po jedan gram marihuane po cijeni od 50 kuna za gram, a godinu dana mlađem maloljetniku u dva navrata.

Prilikom ispitivanja u policiji i u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, Antonijo se branio šutnjom, a na suđenju je poricao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Kako piše u presudi, optuženi Antonijo na raspravi je tvrdio kako su dvojica maloljetnika došli s njegovim jednim sinom doma, noseći mobitele i nudeći ih na prodaju po cijeni 100 do 200 kuna.

Rekao je kako je u svom hladnjaku držao nekih 4-5 grama koje je nabavio u Zagrebu, za svoje potrebe. Stavljao je količinu 0,3 grama kako bi napravio cigaretu, da ga malo smiri. Rekao je na sudu kako noćima ne spava, tablete Normabel uzima kao bombone, a marihuanu je konzumirao noću jer nije mogao spavati.

Tvrdio je da nikome ništa nije prodavao i da pretragom nije ništa niti nađeno, a policiji je predao ovo što je imao za svoje potrebe. No, sud mu nije povjerovao te ga je proglasio krivim. Antonio će morati uplatiti u državni proračun 350 kuna koje je zaradio prodajom marihuane dvojici mladića, a ostao je i bez 4,84 grama marihuane koje je imao u stanu. Osim toga, mora podmiriti i sve troškove kaznenog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:13