MANIJACI OKO NAS

OSUĐEN POHOTNIK IZ VRANE Dobio četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog silovanja Čehinje kod Zadra

 Nikola Vilić/CROPIX

ZADAR Zbog silovanja 28-godišnje turistkinje iz Češke na području Parka prirode Vransko jezero, u srijedu je na Županijskom sudu u Zadru, 31-godišnji T.D. iz Vrane nepravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, javlja Zadarski.hr .

Nemili događaj zbio se 7. srpnja na predjelu Livada gdje je oko 11.30 sati T. D. osobnim automobilom prepriječio put djevojci na biciklu. Izašao je iz auta i pokušao zapodjenuti razgovor, a kada mu to nije pošlo za rukom na nju je nasrnuo. Nakon što je uspjela pobjeći i skriti se u grmlje, djevojka je nazvala policiju koja je T. D.-a nekoliko sati kasnije uhitila u Biogradu od kada se nalazi u zadarskom pritvoru.

Utvrđeno je da je silovanje počinio u vrijeme trajanja uvjetne osude od deset mjeseci zatvora zbog ilegalnog držanja oružja, pa mu je sudac Boris Babić opozvao uvjetnu kaznu i osudio ga na jedinstvenu kaznu, a za sam čin silovanja na četiri godine i dva mjeseca zatvora. Također mu je produžen pritvor do pravomoćnosti presude.

- Skupljao je oružje i bombe, držao ih je u kući. Namjerno je izazivao požare. Sada je silovao. Točno nas je strah što je sljedeće. On je bolestan čovjek, psihički jako bolestan. Živi samotnjački i ni s kim ne komunicira, ali stalno stvara probleme – kazali su mještani nakon nemilog događaja na Vranskom jezeru.

Češka turistkinja je bila odsjela u malom kampu u mjestu Pakoštane, odakle se u utorak biciklom zaputila u obilazak Vranskog jezera. To je uobičajena ruta kuda biciklisti voze, no u to vrijeme, oko podneva, nije bilo drugih turista uokolo. Putem uz jezero prolazio je tek jedan automobil, kojim je upravljao T. D.

Uskoro joj je prepriječio put i za 28-godišnjakinju je započeo užas. Nije bilo nikoga da čuje njezine pozive u pomoć. Policijski službenici u grmu su je pronašli potpuno golu, prestravljenu.

Kasnije se tek doznalo da se djevojka u strahu od prenošenja bolesti dok je bila na podu zadnjim trzajima snage pribrala i pokušala onesposobiti nasilnika. Dok je još ležala na putu gdje ju je T.D. oborio i počeo silovati, ona mu je u namjeri da izbjegne trajne posljedice ponudila "felattio".

Iako je nasilnik na to pristao, kad je spustio hlače do koljena, nesretna se djevojka dala u bijeg računajući da napadač zbog spuštenih nogavica neće moći tako brzo potrčati za njom. Tako je i bilo. Trčeći je padao zapinjući za hlače, a Čehinja je uspjela pobjeći.

Osim kazne za ilegalno oružje, utvrđeno je i da je 31-godišnjak prije dvije godine, izazvao jedan od najvećih požara u Parku prirode Vransko jezero. Za to djelo, okvalificirano kao općeopasna radnja, osuđen je prošle godine, ali ta presuda još nije pravomoćna, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:55