STRAVA U GAJNICAMA

Osuđen zbog iživljavanja nad sinčićem (3) i ženom: ‘Odrobijat ću te. Zapalit ću i tebe i malog!‘

Na Županijskom sudu u Zagrebu na pet i pol godina zatvora nepravomoćno je osuđen stari policijski znanac Elvis Beganović
Arhiva/ilustracija
 Mario Pušić/CROPIX

Zbog iživljavanja nad trogodišnjim sinčićem te suprugom kojima je pokušao nanijeti teške tjelesne ozljede i pritom im prijetio smrću, na Županijskom sudu u Zagrebu na pet i pol godina zatvora nepravomoćno je osuđen stari policijski znanac Elvis Beganović.

Osuđen je zbog tri kaznena djela, točnije povrede djetetovih prava, pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji smrću, a u kaznu zatvora će mu biti uračunato pola godine, koliko je dosad proveo iza rešetaka. Ujedno mu je izrečena i sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti od droge, a s obzirom na lošu financijsku situaciju, sud ga je oslobodio sudskih troškova, ali mu je produljio istražni zatvor jer je kazna viša od pet godina.

U sudnici, dok je u lisicama stajao između pravosudnih policajaca, mumljao je pod medicinskom maskom o visini kazne, a kad je sutkinja počela opširno obrazlagati presudu, Beganović je negodovao klimajući glavom.

Njegov krimen dogodio se 16. lipnja 2020. u stanu u Gajnicama, gdje se skrivao od policije jer su bile na snazi dvije objave adrese. Trogodišnji sin nije htio spavati pa ga je Beganović u spavaćoj sobi udario govoreći mu: "Šuti, šuti, je*em ti mater, što se dereš!" Zatim mu je stavio ruku na usta pa se dijete koprcalo i izmicalo, nakon čega je uzeo jastuk te mu ga pritisnuo na usta i na nos.

Dijete se nastavilo izmicati te je Beganovićeva partnerica pritekla djetetu u pomoć. Stala je između supruga i sina pa je i njoj nanio ogrebotine. U jednom je trenutku svojim tijelom legla iznad djeteta da ga zaštiti, a Beganović ju je, prema optužnici, više puta udario šakom po leđima i po glavi zadavši joj ozljede, počevši od prijeloma nosne kosti do podljeva i otoka.

Kulminacija iživljavanja bile su prijetnje koje je obitelji uputio Beganović: "Ubit ću te. Odrobijat ću te. Još ne spavaš, izbost ću te nožem... Zapalit ću i tebe i malog".

Kao olakotnu okolnost sutkinja je uzela u obzir sreću da je nanošenje teških tjelesnih ozljeda ostalo na pokušaju dok su mu otegotne činjenice da je djela počinio prema osobama koje su inferiorne, da je zlostavljao vlastito dijete, da je višestruko osuđivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:56