NEPRAVOMOĆNO

OSUĐENA NA ŠEST GODINA ZATVORA ZA UBOJSTVO U VRAPČU Strašnom događaju kumovao je alkohol i nasilni Dražen, Božica ga je izbola čak 76 puta...

 Srđan Vrančić / CROPIX

Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda 41-godišnja Božica Nišević osuđena je na šest godina zatvora zbog ubojstva svog partnera Dražena Pavlovića (53) 28. prosinca prošle godine.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Koraljke Bumči proglasilo je optuženicu krivom za ubojstvo u prekoračenju granica nužne obrane.

Nemili događaj zbio se kritičnoga dana u prijepodnevnim satima u stanu Božice Nišević u Zrnetićevoj ulici u Zagrebu. I ona i njezin partner bili su, kako je utvrđeno, u teško pijanom stanju. Dražen Pavlović počeo ju je tući i vrijeđati. Bacio ju je na pod, udarao šakama po glavi i čupao za kosu. Kako bi se obranila od njegovih napada Božica Nišević je, prema presudi, u cilju da ga liši života, uzela nož dužine oštrice od 20 centimetara te mu je njime zadala ukupno čak 76 ubodnim i reznih rana te niz udaraca po glavi i tijelu. Zbog nanesenih ozljeda Pavlović je iskrvario i preminuo.

Nakon provedenog dokaznog postupka sudsko vijeće došlo je do zaključka da se optuženica branila od fizičkog napada svog partnera, ali da je pritom prekoračila granice nužne obrane. Uz spomenutu zatvorsku kaznu izrečena joj je i sigurnosna mjera obveznog liječenja od alkoholizma te joj je produžen istražni zatvor u kojemu se nalazi od konca prošle godine.

Prije nekoliko mjeseci Božica Nišević nepravomoćno je osuđena i na Općinskom kaznenom sudu na godinu dana zatvora zbog prijetnji svojoj majci. I tada je, s obzirom na konstantne probleme s alkoholom, prema nalazu vještaka već je 30-tak puta bila na liječenju u PB Vrapče, dobila sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:13