UVJETNA KAZNA

Osuđena zagrebačka poduzetnica: Godinama izrađivala lažne značke policija iz regije i tajnih službi

Lidija D. P. i Dejan M. sudjelovali su u ‘prometu‘ lažnih službenih policijskih i obavještajnih znački

Lidija D.P.

 Davor Pongracic/Cropix

Zagrebačka poduzetnica Lidija D. P. i riječki kuhar Dejan M. nepravomoćno su osuđeni na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu jer su, svaki na svoj način, sudjelovali u "prometu" lažnih službenih policijskih i obavještajnih znački.

Njoj je dosuđena kazna od godinu dana uvjetno na četiri godine, a njemu sedam mjeseci uvjetno na dvije godine.

Optužnica je obuhvaćala i Sebastijana M. koji je oslobođen krivnje, a postupak protiv profesora Roberta L. je izdvojen jer je još ranije priznao krivnju suglasivši se s uvjetnom osudom od sedam mjeseci.

Poduzetnicu se teretilo da je od 20. kolovoza 2013. do 22. rujna 2015. u svojoj tvrtki u Zagrebu po narudžbi Jasminka P. izradila veći broj neoriginalnih službenih znački hrvatske, bosanske i srbijanske policije te tajnih službi.

Značke mu je slala poštom za cijenu od 300 ili 400 kuna po komadu, a on ih je kasnije prodavao na internetu po višestruko većoj cijeni.

Trojicu suoptuženika se teretilo da su nabavili krivotvorene značke. Robert je priznao da je kolekcionar koji se dugo bavi numizmatikom i militarijom. Lidija D. P. od početka negira krivnju navodeći da 40 godina pošteno radi svoj posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:17