MONSTRUM OPET NAPADA

Osuđeni silovatelj izašao iz zatvora pa tukao i zatočio curu: ‘Od straha sam skočila s balkona‘

D. D. je novu partnericu, majku troje djece, pretukao, prijetio joj bacanjem u Savu i silovanjem kćeri
Kada je nakon pet godina i osam mjeseci provedenih iza rešetaka D.D. (27) lani izašao na slobodu, netko mu je na jednom parkiralištu zapalio auto
 Marko Todorov/Cropix

Osuđeni silovatelj D. D. (27), koji je zbog jezivog zločina iz 2013. osuđen na pet godina i osam mjeseci zatvora i kojem je nakon izlaska na slobodu lani zapaljen auto, ponovno je zaglibio s druge strane zakona.

Gotovo kao i prije sedam godina kada je djevojku silovao, oteo i prijetio joj zakapanjem na Sljemenu, u novoj optužnici koja je stigla na zagrebački sud D. D. je novu partnericu, majku troje djece, pretukao, prijetio joj bacanjem u Savu i silovanjem kćeri, da bi je u jednom trenutku zaključao u sobi prijateljeve kuće, a potom i u unajmljenoj sobi hostela, odakle je pobjegla.

A kada je hospitalizirana, prijetio joj je SMS porukama da ga ne prijavi policiji, da bi ju potom, nakon što se za njegovo iživljavanje doznalo, natjerao i da prijavu povuče.

Tužiteljstvo ga u konačnici tereti za protupravno oduzimanje slobode i prijetnje, a žrtva je o proživljenom užasu ispričala istražiteljima:

- Kad smo prekinuli vezu, došao je na moju adresu da mi se ispriča što me tukao. Donio mi je odjeću, pa sam ja sišla po nju i sjela u Golf. On je otvorio piće i počeo me ispitivati za jednog dečka za kojeg je mislio da sam s njim u vezi. Udario me rukom i krenuo voziti po Sv. Klari tražeći da mu pokažem gdje taj dečko stanuje. Tukao me gdje god je stigao. Prijetio je da će ubiti mene, moju djecu i obitelj.

Od udaraca sam padala nekoliko puta u nesvijest. Kad je zaustavio auto, pitao je neke dečke gdje stanuje taj moj prijatelj, na što su se oni nasmijali pa je uzeo teleskopsku palicu i krenuo na njih. Ja sam tada iskočila iz auta i pobjegla kući. Ljudi su počeli izlaziti vani pa je pobjegao i on. Završila sam u bolnici, a stigla je i policija jer su vidjeli da osim novih imam i stare ozljede.

Žrtva je rekla i da ju je D. D. istukao i pred svojom obitelji. Pritom je otkrila i prethodne incidente, kada je njegova sestra stala u njezinu obranu pa je i nju, tvrdi, on primio za vrat, pribio uza zid govoreći: "Ona je moja". Vjerovala je da će se popraviti pa je jedan dan s njim i dvoje prijatelja krenula na Sljeme. Zaustavio je auto i nju izvukao iz njega.

- Udarao me šakom u lice, govorio da će me zakopati i ubiti mi djecu. Odvezao nas je do nasipa gdje su slapovi. Tražio je da se bacim u Savu. Doista sam i htjela skočiti da se spasim, ali me povukao za ruku - otkriva dalje žrtva koja mu je tada rekla da ih prolaznici gledaju.

Odvezli su se do šikare gdje su u autu proveli noć, a kako nije mogla hodati zbog ozljeda, D. D. se obratio prijatelju za pomoć te su se odvezli do njega.

- Bila sam krvava, mokra i natečena. Unijeli su me u prijateljevu kuću i zaključali u sobu. Kasnije su se vratili i na leđima me odnijeli do obližnjeg hostela, odakle sam sutradan pobjegla kući, a on mi je počeo prijetiti da ga ne prijavim policiji. U strahu da ga ne sretnem, jer je rekao da dolazi, skočila sam s balkona i ozlijedila nogu. A dok sam bila u bolnici, njegova majka me posjetila i rekla mi: 'Ako ti moje dijete, ja ću tvoje'.

Obećala je sina smjestiti u neku ustanovu i pomoći mu te da će dati 500 eura i platiti odvjetnika ako kažem da sam sve izmislila iz ljubomore i zato što me ostavio. Rekla sam joj da ode, nakon čega mi je kupila štake, a on je napisao izjavu, koju sam trebala prepisati i odnijeti na policiju, da povlačim prijavu - rekla je žrtva koja se na kraju "našla s njegovim odvjetnikom i roditeljima te potpisala izjavu pod prisilom i iz straha jer se bojala za svoju obitelj".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:15