PETRINJA

Osumnjičeni da su preprodali tuđu mobilnu kućicu i stavili si u džep 20.000 kuna

Dvojica osumnjičenih muškaraca starih 33 i 38 godina preprodali su tuđu mobilnu kućicu i stavili si tako u džep 20.000 kuna

Mobilna kućica za stradale u potresu (ilustracija)

 Darko Tomas/cropix

Razorni potres na Baniji pokazao je koliko su građani složni kad treba pomoći ljudima u nevolji, no svako malo iskoči i ona negativna strana. To sve češće vide sisački policajci koji su, prema posljednjem kriminalističkom istraživanju, prijavili za utaju i pomaganje u (ne)djelu dvojicu muškaraca. Razlog? Dvojica osumnjičenih muškaraca starih 33 i 38 godina preprodali su tuđu mobilnu kućicu i stavili si tako u džep 20.000 kuna.

Naime, policija je utvrdila da je 38-godišnji Petrinjac u ožujku prodao mobilnu kućicu jednoj zagrebačkoj tvrtki, a koju mu je Ravnateljstvo civilne zaštite ustupilo na privremeno korištenje uslijed oštećenja njegova doma tijekom potresa.

Raspetljavajući to klupko, policija je otkrila da je u kamp-trgovini imao i 33-godišnjeg pomagača koji je u ime kupca predao Petrinjcu 20.000 kuna iako su obojica bila svjesna da se mobilna kućica nije smjela prodati.

Po dovršetku istraživanja, policija je protiv obojice kršitelja zakona dostavila posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:27