POGREŠNA KUĆA

Osumnjičeni za bacanje bombe priveden zahvaljujući snimkama videonadzora, napao je krivu metu

Priveden je 53-godišnji Dubravko Benger, poznat i po oružanom incidentu iz 2004. godine. Navodno je "upozoravao" nekadašnjeg partnera
Policija je označila i fotografirala oštećenja na prozorima
 PU krapinsko-zagorska

Zbog sumnji da je prije dva tjedna bacio ručnu bombu na kuću 61-godišnjeg muškarca u Humu Stubičkom policija je, nakon provedene istrage, za bacanje bombe osumnjičila 53-godišnjega Dubravka Bengera, inače poznatoga po oružanome incidentu iz 2004. kada je prijetio policajcima.

- Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je počinitelj aktivirao i bacio ručnu bombu. Uslijed eksplozije ručne bombe ozlijeđenih osoba nije bilo, a došlo je do oštećenja zidova kuće, prozora te unutrašnjosti prostorije u kući 61-godišnjeg hrvatskog državljanina, te oštećenja zidova susjedne kuće u vlasništvu 65-godišnjaka - izvijestili su iz PU krapinsko-zagorske ne navodeći identitet osumnjičenika.

Benger se na ispitivanju u policiji branio šutnjom te poriče počinjenje djela.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je Bengera osumnjičila najviše zahvaljujući snimkama nadzornih kamera, na kojima je navodno snimljen automobil kojim se on koristio, ali i izjavama nekih svjedoka koji su identificirali automobil koji se udaljavao nakon eksplozije.

image
Mjesto eksplozije
PU krapinsko-zagorska

No, što je najzanimljivije, rezultati policijske istrage ukazuju na to da je Benger bombu navodno bacio pred pogrešnu kuću, a da je njegova meta zapravo bio susjedov sin.

Istražujući motive tada nepoznatoga počinitelja da baci bombu pred kuću 65-godišnjega D. R., policija nije mogla pronaći nikakvu poveznicu jer D. R. i njegova obitelj vode miran život i ni s kim nisu u zavadi.

No, ubrzo su se pojavile informacije da sina jednog njihova susjeda zbog kriminalne prošlosti stalno traži "mafija iz Dubrave".

Taj mladić međutim već neko vrijeme živi u Njemačkoj, a kada ga je policija ispitala, otkrio je da ga Benger progoni već godinama zbog navodnoga duga koji je nestao još 2007., kad su obojica bili uključeni u prodaju kokaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:23