UBOJSTVO U RITZU

Osumnjičeni za ubojstvo Tomislava Sablje ostaju još dva mjeseca u istražnom zatvoru: Počinje ispitivanje svjedoka

Mraković je nedavno primio i nepravomoćnu odluku disciplinskog suda MUP-a o prestanku radnog odnosa zbog postupka kojeg protiv njega vodi USKOK

Kristijan Knego,osumnjićeni u slučaju ubojstva Tomislava Sablje

 Ivana Nobilo/Cropix

Zaštitar Kristijan Knego (37) i suspendirani policajac Dorian Mraković (26), protiv kojih se vodi istraga za ubojstvo i pomaganje u ubojstvu USKOK-ova optuženika Tomislava Sablje (41) koji je ubijen 22. travnja u noćnom klubu Ritz, ostaju još dva mjeseca u istražnom zatvoru.

Tako je odlučio danas sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda nakon što je isteklo prvih mjesec dana pritvora za obojicu okrivljenika.

Naime, sud smatra da i dalje postoji opasnost da bi obojica ponovili kazneno djelo ili mogli utjecati na nekog od 30-ak svjedoka koliko ih treba ispitati tijekom istrage. Tužiteljstvo sada može početi s ispitivanjem svjedoka jer je u međuvremenu rješenje o provođenju istrage postalo pravomoćno.

Inače, Dorian Mraković nedavno je primio i nepravomoćnu odluku disciplinskog suda MUP-a o prestanku radnog odnosa zbog postupka kojeg protiv njega vodi USKOK. Postupak se vodi zbog primanja mita, a Mraković je zbog toga bio suspendiran pa je u noćnom klubu redario "na crno". Njega se tereti da je Knegi dao svoj pištolj kojim je on s više hitaca usmrtio Tomislava Sablju u noćnom klubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:57