INTENZIVNA POTRAGA

Osumnjičenik koji je pobjegao iz policijskog kombija i dalje u bijegu: Policajac završio u bolnici

Svjedoci bijega otkrili su nam da je 22-godišnji mladić bio sitnije građe s tamnom kosom,
Interventna policija u potrazi za uhićenikom koji im je pobjegao prilikom privođenja na ispitivanje.
 
 Ranko Suvar/Cropix

Uhićeni 22-godišnji muškarac koji je jučer oko 15.30 sati pobjegao iz policijskog kombija dok su ga policajci vodili na ispitivanje u prostorije zagrebačkog državnog odvjetništva na križanju Savske i Vukovarske, proveo je noć na slobodi. A policajac, kojeg je pritom ozlijedio, proveo je večer u KBC Sestre Milosrdnice.

Bjegunac je i dalje u bijegu te se za njim tragaju intenzivno sve raspoložive snage. Nije za isključiti da je utočište pronašao u nekoj od napuštenih zgrada u centru metropole ili pak, onih slabo naseljenih, a njih je dosta nakon razornog potresa od prošle godine. Također, manje je i ljudi u objektima zbog godišnjih odmora.

I dok su jučer, nakon neočekivanog bijega, iz PU zagrebačke bili vrlo šturi naznačivši tek da je postupanje policije, pritom ne navodeći o čemu se radi, u tijeku, danas se zagrebačka policija oglasila s podatkom više.

- Prilikom izlaska iz službenog vozila, osumnjičeni 22-godišnjak je fizički napao policijskog službenika Policijske uprave zagrebačke, pri čemu ga je policijski službenik uporabom tjelesne snage pokušao zadržati, međutim osumnjičeni je pobjegao. Policijskom službeniku liječnička pomoć pružena je u KBC Sestara milosrdnica. Utvrđuju se sve okolnosti navedenog događaja te za osumnjičenim se intenzivno provode mjere traganja uz sve raspoložive policijske snage - kazali su kratko iz PU zagrebačke.

Svjedoci bijega s kojima s jučer razgovarali otkrili su nam da je mladić bio sitnije građe, tamne kose te da je s lisicama na rukama iskočio iz kombija i projurio pored policajca koji ga je trebao, pretpostavlja se, otpratiti u prostorije tužiteljstva na ispitivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:55