ULOŽENA ŽALBA

Osumnjičenog za silovanje djevojčice karlovački sudac istrage pustio da se brani sa slobode

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu uložilo je žalbu na odluku suca istrage

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Muškarac iz Gospića u dobi od 38 godina, osumnjičenik za silovanje 16-godišnje djevojke u Gospiću, ispitan je Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, te potom i kod suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, koji ga je nakon toga pustio na slobodu uz mjere opreza.

Iz karlovačkog tužiteljstva su potvrdili da je ŽDO 20. ožujka "po primitku kaznene prijave Policijske postaje Gospić, proveo dokaznu radnju ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv spolne slobode na području grada Gospića".

- Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je takav prijedlog i osumnjičeniku odredio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s određenim osobama - kažu u karlovačkom tužiteljstvu.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu uložilo je žalbu na odluku suca istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:19