DETALJI UBOJSTVA

Osumnjičenog zatekli u žrtvinom domu, susjedi zgroženi: ‘Doselio se nedavno, čini se da je tražio svoju ženu...‘

Policijski očevid na mjestu zločina, kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika, trajao je cijelu noć

Ilustracija

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Koprivnički umirovljenik Ivan V. (68) ubijen je nožem kasno sinoć u svome domu u Zagorskoj ulici u Koprivnici. Kraj njegova tijela, kao ukopan i totalno unezvijeren, stajao je 38-godišnji muškarac, navodno susjed iz ulice, koji je, prema prvim informacijama s mjesta događaja, u umirovljenikov dom ušao nepozvan.

Kako kažu iz PU koprivničko-križevačke, tijelo 68-godišnjeg muškarca pronašli su noćas pola sata iza ponoći u njegovu domu te se prema dosad utvrđenom stanju sumnja na nasilnu smrt. Zbog toga su odmah lisice na ruke stavili 38-godišnjaku kojeg su u žrtvinom domu zatekli.

Policijski očevid na mjestu zločina, kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika, trajao je cijelu noć. Koji je točno okidač da susjed na susjeda digne ruku i navali na njega nožem, još se istražuje.

Također, uhićenog muškarca policija je noćas vodila u bolnicu na pregled ali i da mu se uzmu uzorci krvi i urina kako bi se vidjeli je li u vrijeme zločina bio pod utjecajem alkohola ili opijata.

Susjedi pokojnog su zgroženi. Ne mogu pojmiti da bi itko mogao dignuti ruku na tako mirnog čovjeka koji je svoj životni vijek proveo radeći na željeznici i bio je "dobar ko kruh".

- Osobno nisam čuo da itko zapomaže ili viče i li da se svađa tako da sam se iznenadio kad sam noćas oko 1 vidio policiju u ulici ispred kuće našeg Ivana. Sad se, pak, priča da je Ivanu susjed nešto htio uzeti pa mu je zato ušao noćas u kuću u kojoj je bio mrak. Strašno da se ovo događa u našem gradu. Ivan je živio sam i bio je vrlo zabrinut zbog svih silnih poplava - kaže za Jutarnji jedan žitelj Zagorske ulice.

Za portal ePodravina, pak, susjed je ispričao da ubijeni živi na početku ulice, a počinitelj na kraju.

– Prvo je htio ubiti svoju ženu, no uspjela je pobjeći. Nakon toga je izašao iz kuće da ju nađe i nekako je završio u kući u kojoj je izbo susjeda. Ponovno je izašao na ulicu i upao u još jednu kuću gdje je ispremetao kuhinju dok ga taj susjed nije uspio savladati i izbaciti van – priča susjed za ePodravinu te dodaje da, kad se probudio iz sna, izašao je iz svoje kuće te vidio susjeda koji svladava 38-godišnjaka. U daljini je čuo i zapomaganje izbodenog susjeda koji doziva policiju pa je ušao u kuću horora prepunu krvi. Susjedu, međutim, nije bilo spasa.

Mještani, inače, uhićenog susjeda baš i ne poznaju dobro. Doselio im se tek nedavno u ulicu sa suprugom točnije. Pretpostavljaju da je zločinu kumovala droga jer da je, dodaje susjed za ePodravinu, korisnik opijata, a u svom pohodu po kućama je tražio svoju ženu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja biti će poznato za što se sve točno tereti uhićenog muškarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:08