POZADINA PALEŽA

OSVETA BIVŠE? Zapalili mu BMW dok je u vikendici spavao s djevojkom: 'Od auta nije ostalo ništa'

Ispod automobila nepoznati je piroman ili piromanka ostavila krpu natopljenu benzinom i potom ju zapalio
 CROPIX

ZAGREB - Djelatniku OMV-a Ivanu K. (24) nepoznati je počinitelj u nedjelju u gluho doba noći zapalio nedavno kupljeni BMW 525 požeških registarskih oznaka ispred vikendice u Čerjencu kraj Gornjeg Psarjeva na području Svetog Ivana Zeline. Vatrena stihija 'pojela' je vozilo dok su on i djevojka spavali u vikendici, a u koju su došli oko ponoći.

- Spavali smo i začuli pucketanje oko 5,45 sati. Pozvali smo vatrogasce i policiju. Od auta nije ostalo ništa. Nemam neprijatelje, a da li je netko ljubomoran ne znam. I zašto bi netko čekao pet mjeseci koliko već dugo imam taj auto da ga zapali. Sa susjedima sam u dobrim odnosima.

Kome sam stao na žulj i kome idem na živce, ne znam ali sve je to jako otužno - ispričao nam je još uvijek pod vidnim šokom vlasnik zapaljenog BMW-a Ivan K., ispod čijeg je limenog ljubimca nepoznati piroman ili piromanka ostavila krpu natopljenu benzinom i potom ju zapalio. Vatrogasci su promptno ugasili požar 'težak' 29 tisuća kuna na koliko je procijenjena materijalna šteta, a glavna (pre)okupacija im je bila da se vatra ne proširi na vikendicu.

Kako, pak, neslužbeno doznajemo pod budnim okom istražitelja je njegova bivša djevojka koja stanuje nekoliko kilometara dalje od vikendice, a kojoj prekid veze nikako nije 'sjeo'.

Je li nekome Ivan stao na žulj ili je u pitanju nečija obijest, pokazat će kriminalistička obrada koja je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:33