U SLAVONSKOM SELU

Otac (39) nemilosrdno isprebijao sina (14) šakama, a onda je dječak preuzeo stvar u svoje ruke: ‘Halo, policija...‘

Otac je priznao počinjenje kaznenog djela pravdajući se provokacijama od strane sina

Policija, ilustrativna fotografija

 Cropix

Nakon što je u obiteljskoj kući istukao svojeg malodobnog sina (14), otac (39) je uhićen i sad mu prijeti zatvor, piše Danica.hr.

Prema optužnici, on je početkom kolovoza ove godine oko 19 sati u jednom slavonskom selu u obiteljskoj kući zbog neposluha odlučio fizički kazniti dječaka.

“Iako svjestan da time ugrožava djetetovo zdravlje, odgoj i razvoj, zbog neposluha ga je kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu time lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina kože lijeve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlaktice.

Dakle, kao roditelj zlostavio je dijete, pa je time počinio kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava”, navodi se u optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno odvjetništvo za mladež.

Otac je priznao počinjenje kaznenog djela pravdajući se provokacijama od strane sina. Nakon incidenta, dječak je odmah nazvao policiju.

“Obavljeno je i liječničko vještačenje ozljeda koje je zadobilo dijete, a iz kojeg proizlazi da se radi o lakim tjelesnim ozljedama”, utvrđeno je tijekom istrage tog mučnog slučaja.

U optužnici je predloženo da se oca osudi na godinu dana zatvora u koji neće ići ako u roku od godinu dana ne počini slično nedjelo.

Uzimajući u obzir način i okolnosti počinjenja djela te životnu dob djeteta, tužitelji drže kako je predložena sankcija razmjerna stupnju krivnje i svim okolnostima, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2023 21:58