PRESUDA U SPLITU

Otac četvero djece osuđen na 19 godina zatvora zbog ubojstva, žrtvu je napao zbog duga od 3000 kn

Na prošlom je ročištu napravio pravi show pa je zbog višekratnog vulgarnog vrijeđanja suda kažnjen s čak 40 tisuća kuna kazne

Željko Melvan

 Vojko Basic/Cropix

Sutkinja splitskog Županijskog suda Ivona Rupić donijela je presudu u slučaju ubojstva Vedrana Marendića, zvanog Sarun, prenosi Slobodna Dalmacija.

Okrivljeni Željko Melvan, koji je na prošlom ročištu napravio pravi show pa je zbog višekratnog izrazito vulgarnog vrijeđanja suda kažnjen s čak 40 tisuća kuna kazne i dva puta izbacivan iz raspravne dvorane - nepravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 19 godina.

image

Željko Melvan

Vojko Basic/Cropix

Melvanu se sudi zbog ubojstva Vedrana Marendića 26. lipnja 2019. godine oko 20 sati kada je Melvan, po optužnici Županijskog državnog odvjetništva, nakon verbalne rasprave u centru Splita prvo pljunuo Marendića te mu odrezao komad kose i udarao ga drškom noža po glavi da bi ga onda tri puta nožem ubo po nogama i tijelu, a koban je bio ubod u prsa.

Do sukoba je došlo zbog 3000 kuna koje je Marendić dugovao Melvanu. Marendić je od ozljeda preminuo u bolnici par dana kasnije.

Melvan je cijelo vrijeme tvrdio da nema veze s ubojstvom, da nije kriv i da će to dokazati, no na koncu je uspio tek brutalno izvrijeđao sud i vještake, zbog čega mu je i "odrezana" spomenuta novčana kazna.

Melvanu, inače ocu četvero djece, koji svojim 'zapuštenim' izgledom neodoljivo podsjeća na glavnog lika nekoć popularne serije "Grizzly Adams" s kraja 70-tih godina prošlog stoljeća, na nekim od ročišta jedva su se vidjele oči pod gustom dugom kosom i bujnom bradom uz zaštitu masku na licu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:35