SUD U SPLITU

OTAC I BRAT TROSTRUKOG UBOJICE NISU BILI U STANJU SVJEDOČITI, POD STRESOM SU Stanislav Zavadlav: 'Poznajem momke koji su me jučer pretukli'

 
Stanislav Zavadlav
 Vojko Basic / CROPIX

Jutros je u splitskom Županijskom sudu održano prvo istražno ročište u postupku protiv Filipa Zavadlava, a poziv za svjedočenje dobili su Ante i Stanislav Zavadlav, otac i brat okrivljenog Filipa Zavadlava.

Ispred zgrade suda Stanislav je rekao kako poznaje osobe koje su ga jučer pretukle, prenosi Dnevnik.hr.

- Najlakše mi je za to. Momci koji su to uradili, ja ih poznajem, neću govoriti koji su. Meni je još teža stvar što su tri mlada života izgubljena, rekao je.

Kako je za Jutarnji rekao Filipov odvjetnik Branko Šerić, na sud su dovedeni u pratnji policije, a nakon sinoćnjeg napada na Stanislava Zavadlava u autobusu javnog prijevoza, oni su dobili policijsku zaštitu i čuva ih policija.

No, kako je rekao glasnogovornik Županijskog suda Damir Romac, oni danas nisu svjedočili, prenosi N1.

- Pod stresom su zbog jučerašnjeg događaja i ne mogu dati izjavu, žele svjedočiti i svjedočit će, no danas nisu mogli. Obvezali su se da će idući tjedan državnom odvjetniku koji vodi istragu, kada budu spremni, dati izjavu, kazao je.

- Daljnja procedura je takva da istragu vodi državni odvjetnik, pa o tome ne mogu govoriti, ali pretpostavljam da će spis biti poslan u Zagreb, gdje će biti provedeno vještačenje nad osumnjičenikom. Pitanje je što će ih državni odvjetnik i sudac istrage pitati, oni nisu bili očevici, ali vjerojatno o kontekstu događaja imaju neka saznanja. Istragu vodi državni odvjetnik, ali u situaciji kada se ispituju svjedoci koji su rodbina, koji imaju po zakonu pravo ne svjedočiti, onda ih ispituje i sudac istrage, rekao je Romac.

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Nad njim će se u Klinici za psihijatriju Vrapče provesti kombinirano psihijatrijsko i psihološko vještačenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 12:34