STRAVA KOD ZADRA

Otac i sin (19) motorima se vraćali s Grobnika, 52-godišnjak poginuo nakon silovitog udara u auto

U nesreći je njegov 19-godišnji sin teško ozlijeđen, kao i 50-godišnji vozač osobnog automobila
Ilustracija
 Niksa Stipanicev/Cropix

Jedna je osoba na mjestu poginula, a dvije su teško ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 21 sat i 10 minuta dogodila na cesti između Murvice Gornje i Murvice Donje.

Smrtno je stradao 52-godišnjak, dok su 50-godišnjak i 19-godišnjak ozlijeđeni.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski, poginuli motorist i teško ozlijeđeni 19-godišnjak na motoru, su otac i sin iz Zadra koji su se vraćali s Grobnika, gdje su zadarski motociklisti proveli vikend. Na povratku u Zadar izdvojili su se iz grupe od desetak motorista i tada se dogodila nesreća.

Policija je nakon provedenog očevida priopćila da je do nesreće došlo kada je 52-godišnjak počeo pretjecati automobil karlovačkih registracija koje je vozio 50-godišnjak. Motorom je bio u suprotnom traku te se zabio u automobil koji mu je dolazio ususret.

Nastao je kaos na cesti, stariji vozač automobila izgubio je kontrolu nad vozilom, ali se uspio zaustaviti, a 52-godišnjak je pao s motora van kolnika. Dijelovi motocikla letjeli su posvuda. U tom je trenutku cestom jurio i 19-godišnji sin 52-godišnjeg motociklista. Dijelovi raspadnutog motocikla pogodila su ga te je i on pao s motora u grmlje pored ceste.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru. U vremenu od 21.25 do 03.25 sati navedena dionica DC-08 bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao alternativnim pravcem.

Nadležno državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a poduzimaju se i druge dokazne radnje i izvidi radi utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:33