‘ČAROBNJACI‘

Otac i sin iz Zagreba krali novac po talijanskim crkvama, metoda im je bila doista maštovita

Logistički centar odakle su Danijel i Ivan odlazili u akcije bio je jedan venetski hotel
Talijanski karabinjeri
 Carabinieri Treviso

Uzrečica "jabuka ne pada daleko od stabla" itekako vrijedi za 62-godišnjeg starog policijskog znanca Danijela P. i njegova 19-godišnjeg sina Ivana jer su udruženim snagama krali novac iz škrabica talijanskih crkava.

U nešto manje od 48 sati, lopovski dvojac, inače iz okolice Zagreba, unio je nemir među talijanske crkvenjake i vjernike u dvjema regijama - Venetu i Friuli Veneciji Giuliji.

Njima dvojici lisice na ruke stavili su karabinjeri iz Vedelaga u večernjim satima 29. siječnja i to nakon što su bili uporni tragajući za, kako su ih prozvali, čarobnjacima inovativnih krađa koji su isisavali milodar iz uskih otvora.

image
Talijanski karabinjeri
Carabinieri Treviso

Logistički centar odakle su Danijel i Ivan odlazili u akcije bio je jedan venetski hotel, a uhićeni su u koordiniranoj akciji dok su pomoću domišljatog i jeftinog alata odrađivali, kažu iz talijanske policije, krađu u župnoj crkvi u Fiume Veneto nadomak Pordenonea.

Građevinski savitljivi metar na čiji su vrh omotali samoljepljivu traku bio im je sredstvo za lopovluk i koji su potom gurali u škrabicu prepunu novca vjernika. Na selotejp su se potom novčanice i kovanice lijepile, a crkve su napuštali tek kad su pokupili i zadnji cent. Novac su strpljivo pecali iz otvora dugačkog pet i širokog tek pola centimetra.

Do odabranih meta dolazili su svojim autom hrvatskih registarskih oznaka a u kojem je, temeljem sudskog naloga, nađeno još novca za koji kriminalisti sumnjaju da potječe iz kaznenih djela. Otac i sin zaradili su kaznene prijave i trenutno se nalaze u zatvoru u Pordenoneu. Tereti ih se za ukupno 14 teških krađa u vjerske institucije koje su odradili od prvih noćnih sati 28. siječnja pa do večernjih sati 29. siječnja na potezu od Trevisa, Venecije i Padove pa do Belluna i Pordenonea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:45