UHVAĆENE NA DJELU

OTAC IM IZABRAO KRIVU METU Dvije maloljetne sestre Hrvatice provalile u kuću - karabinjeru

 Getty Images

TRENTO - Dvije maloljetne sestre Hrvatice stare samo 8 i 14 godina po naputku vlastitog oca provalile su u obiteljsku kuću u ulici Nazione Unite u mjestu Pergine nadomak talijanskog Trenta. Međutim, njihov otac je krivo procijenio 'metu' obzirom da je provala odrađena u kuću jednog od talijanskih lokalnih karabinjera!

Bila je nedjelja nešto iza 17 sati kada su dvije djevojčice romskog porijekla i s hrvatskim dokumentima prošetale spomenutom ulicom držeći u rukama odvijače i još neki alat za provalu. Vrlo vješto u duetu obile su prozor kuće i ušle u carstvo organa gonjenja, a cijelu operaciju iz daleka promatrao je njihov otac, također Hrvat. Temeljito su ispreturale sve ladice, ormare i odjeću po ormarima. Na sebe su ali i u džepove stavile zlatne ogrlice, narukvice, prstenje, naušnice.. ukupne vrijednosti oko 2500 eura.

Njihovu sumnjivu šetnju po ulici uočili su susjedi koji su digli policiju na noge zbog čega su ih kolege pokradenog vlasnika kuće ubrzo uhvatile na djelu. O njihovim aktivnostima izviješten je Centar za socijalnu skrb ali i maloljetnički sud, a dok su u postaji čekale da ih roditelji preuzmu, na posao se toga trenutka došao prijaviti upravo pokradeni karabinjer koji je ostao u čudu vidjevši na stolu predmete koji potječu iz njegovog doma.

Inače, dvije maloljetne kradljivice uvježbani su tim za kršenje zakona, bez stalnog su mjesta boravka i prebivališta te često, tvrdi talijanska policija, bježe iz institucija gdje budu zbrinute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:32