INTENZIVNA POTRAGA

Otac nestalog Splićanina stigao u Beograd i dao izjavu medijima, oglasio se i MUP Srbije

Riječna policija uključena je u potragu te patroliraju dijelom rijeke pokraj kluba u kojem je Matej viđen

Nenad Periš ispred beogradskog kluba 'Gotik'

 Cropix

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) u Beogradu i dalje je u tijeku. Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije objavilo je da traga za nestalim mladićem, čiji je nestanak prijavio prijatelj 31.12.2021. u 18 sati.

Policijska uprava za grad Beograd (PU) i policijski službenici iz više uprava Ministarstva unutarnjih poslova Srbije poduzimaju sve mjere u potrazi za nastalim Splićaninom Matejom Perišem, a u stalnom kontaktu s policijom i obitelji je i Veleposlanstvo RH Beogradu, potvrđeno je u nedjelju Hini.

U službenoj obavijesti MUP Srbije odgovorio je na upit Hine da je Policijskoj upravi za grad Beograd 31. prosinca 2021. u 18 sati nestanak mladića (1994.) iz Splita prijavio njegov prijatelj.

Veleposlanstvo RH u stalnom je kontaktu s policijom

"Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku, u skladu sa zakonom, poduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića i intenzivno tragaju za njim. U potragu za M.P. uključeni su policijski službenici iz više organizacijskih uprava Ministarstva unutarnjih poslova Srbije", priopćio je MUP Srbije.

"Veleposlanstvo RH u stalnom je kontaktu s policijom i roditeljima nestalog Mateja Periša. Njegov otac danas dolazi u Beograd", rečeno je Hini u hrvatskoj ambasadi u Beogradu.

Nadamo se najboljem, rekao je Hini dužnosnik u veleposlanstvu nakon sastanka s djelatnicima PU grada Beograda koji su ga izvijestili da su "sve policijske snage na terenu i intenzivno tragaju za nestalim mladićem".

U potragu je uključena i riječna policija

Riječna policija uključena je u potragu za Perišem te od jutra patroliraju dijelom rijeke pokraj kluba u kojem je Matej posljednji put viđen, a broj patrola pojačan je u posljednjih sat vremena. Rijeku pretražuju dva plovila, a policajci stoje na palubi s dvogledima, prenosi Telegraf.

Doznali su i da je policija pomoću mobitela ušla u trag posljednjim kontaktima nestalog mladića iz Splita, a poznata je i njegova posljednja lokacija prije nego što mu se mobitel ugasio.

Nenad Periš stigao u Beograd

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina, sletio je zrakoplovom u Beograd kako bi pomogao u potrazi za sinom.

"Nemam ništa novo, sad ću se vidjeti s ljudima, samo je bitno da ga nađemo. Znam da je policija podigla sve na noge da ga pronađu, zahvalan sam srpskoj policiji na svemu što čini. Svima sam zahvalan što pomažu, nude pomoć. Istraga se provodi na način na koji se mora provoditi. Moram zamoliti ljude da tko god ima bilo kakvu informaciju, samo neka javi. Makar i anonimno, svaka informacija nam je bitna. Hvala svima na podršci, zaista nemam riječi, neizmjerno sam zahvalan svim ljudima... Jedino je važno da pronađem svog sina", rekao je Nenad Periš za Nova.rs.

U garderobi ostala jakna

Splićanin Matej Periš nestao je u noći na petak, a po službenoj prijavi posljednji put je viđen oko 2,30 sati 31. prosinca u noćnom klubu "Gotik" gdje je bio s nekoliko svojih prijatelja s kojima je došao na doček Nove godine u Beograd.

Prema navodima beogradskih medija, Periševi prijatelji su ispričali da su u klub došli nakon večere u jednom od restorana u tzv. Beton hali, nekadašnjem preuređenom lučkom skladištu u kojem se nalazi desetak ugostiteljskih objekata i jedno je od stjecišta noćne zabave u srbijanskoj prijestolnici.

Kada su u jednom trenutku shvatili da Mateja već neko vrijeme nema, počeli su ga tražiti u klubu. U garderobi je bila samo njegova jakna, a mobitel mu je bio nedostupan.

Prema pisanju beogradskih medija, Matejevi prijatelji su nakon potrage otišli u zakupljeni smještaj, a nakon što se do jutra nije pojavio, kontaktirali su policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:20