16. DAN POTRAGE

Otac otkrio sadržaj zadnje Matejeve poruke: ‘Čujem se sa samo jednim njegovim prijateljem‘

Šesnaest dana je prošlo od kada je nestao Matej Periš i, prema riječima njegovog oca, on i dalje gaji nadu da je njegov sin negdje živ

Nestanak Mateja Periša

 Tom Dubravec/Cropix

Otac Mateja Periša, mladića koji je nestao u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine u Beogradu, u razgovoru za Telegraf.rs tvrdi da, iako je šesnaesti dan potrage, još uvijek ne gubi nadu da će se sa živim sinom vratiti kući.

Gotovo svakog dana Nenad Periš je u kontaktu s prijateljem njegovog sina.

- Ne čujem se sa svima njima, već samo s jednim. Uvjeren sam da je i njima teško jer su došli s Matejem u provod, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su 'mislili da priča s nekim'. To su momci s kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali prema Srbiji i one iz restorana. Nisam na njima primijetio ništa neobično. Vjerojatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji - kaže Periš i dodaje da ih ne krivi ni za što jer su se 'oni došli provesti u Srbiju'.

Otac nestalog mladića iz Splita u razgovoru za Telegraf.rs kaže kako je obaviješten da je posljednji poziv njegov Matej uputio sestri svog prijatelja.

- Matej je nju posljednju zvao. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon - tvrdi Nenad Periš.

Prema njegovim riječima, ima mnogo detalja koji mu nisu jasni.

- Ne znam gdje je Matej krenuo. Niti zašto je zaustavio taksi i gdje je želio otići. Zašto se vratio prema Savi? Zašto prijateljima ništa nije rekao? Djeluje mi dosta nemoguće da je on mogao preskočiti tako visoku ogradu kako bi sišao do Save i onda upao u nju. Kamere su samo snimile Mateja koji ide prema Savi i tu se snimka prekida... - objašnjava Periš.

O svim tim pitanjima priča i sa suprugom i kćerima od 19 i 16 godina. One prate svaki tekst koji se objavi o Mateju i u svakom od njih traže odgovor na pitanje 'Gdje je nestao Matej'.

- Sin mi je poslao posljednju poruku koja je glasila: 'Tata, ulazimo u Srbiju'. Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod djelovanjem nekih supstanci. Na snimkama koje sam gledao i koje je srpska policija objavila ne djeluje mi pijano. Matej trči pravocrtno, zaobilazi vozila i dolazi to taksista, tu želi sjesti na mjesto za putnike... Vjerujem da ga je taksist mogao povesti, on bi mu rekao gdje točno želi ići - tvrdi Periš.

Šesnaest dana je prošlo od kada je nestao Matej Periš i prema riječima njegovog oca on i dalje gaji nadu da je njegov sin negdje živ.

- Svjestan sam svega, ali vjerujem u Boga i gajim nadu da ću naći sina - kaže Periš.

Matejev otac danas je bio sa srpskim ministrom policije Aleksandrom Vulinom, načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima odjela koji su uključeni u potragu.

- Ronioci su bili u Savi i ponovno je pretraživali. Uvjeren sam da policija daje sve od sebe kako bi ga pronašli - kaže Nenad Periš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. veljača 2023 12:37