JUTARNJI DOZNAJE

OTAC POZNATOG HRVATSKOG NOGOMETAŠA UHIĆEN KOD ILOKA SA 75 KILOGRAMA TRAVE Policajci su se začudili koliko je marihuane uspio ugurati u auto

 
 MUP

Hrvatska granična policija i carinici na graničnom prijelazu Ilok-Bačka Palanka u nedjelju navečer zaplijenili su 74,4 kilograma marihuane koju je 66-godišnji muškarac iz Zagreba pokušao u Fiatu Multipli prokrijumčariti u Hrvatsku.

Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičeni Zagrepčanin otac je poznatog bivšeg nogometaša Silvija Marića, Rajko Marić.

Pritvor

Droga je pronađena u nedjelju oko 20.40 sati, nakon što su carinici i policajci izdvojili sumnjivo vozilo za pregled te u podvozju uočili više PVC paketa oblijepljenih smeđom selotejp trakom, u kojima je bila biljna materija. Uz odgovarajući nalog, koji je izdao Županijski sud u Vukovaru, obavljen je pretres vozila te je pronađeno ukupno 137 paketa skrivenih po cijelom vozilu, u više preinačenih dijelova automobila.

Paketi su bili ispod ladica suvozačkog sjedala, stražnjih desnih i lijevih vrata, u rezervnom kotaču, u preinačenom prostoru u podvozju te u prostoru predviđenom za plinski spremnik automobila.

Navodno su se i policajci začudili koliko je droge uspio ugurati u sve spomenute “rupe” u autu. Pretpostavlja se da je marihuana proizvedena u Albaniji ili na Kosovu, a bila je namijenjena za prodaju u Hrvatskoj. Osumnjičeni Rajko Marić je uz odgovarajuću kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Nakon ispitivanja nadležno državno odvjetništvo odlučit će hoće li mu se odrediti istražni zatvor. U drugoj, posve neovisnoj akciji, službenici kriminaliteta droga PU zagrebačke zaplijenili su još veću količinu marihuane, čak 124,3 kilograma, kod 58-godišnjeg M. S. u Jastrebarskom.

Pretres

Kako je jučer izvijestila zagrebačka policija, na temelju informacija koje su ukazivale da se osumnjičeni muškarac bavi tim ilegalnim poslom na području Jastrebarskog, ishođeni su potrebni nalozi za pretragu.

U pretrazi prostora koje je koristio M. S. policija je pronašla 87,4 kilograma marihuane koja je bila zapakirana u 76 paketa. Napravljen je i pretres njegova osobnog automobila u kojem je pronađeno još 17 paketa s nepunih 27 kilograma “trave”.

Nad osumnjičenim M. S. provedeno je kriminalističko istraživanje, nakon kojega je predan pritvorskom nadzorniku. Protiv njega je podnesena kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. veljača 2024 12:32